Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Minijátékok

A GTA Vice City-ben a fejlesztők olyan tevékenységekkel rukkoltak elő, amelyek elvégzése nem volt kötelező a 100%-os végigjátszáshoz, de élvezetesebbé, teljesebbé tették az epizódot. Ilyenek voltak a minijátékok. Akkor még csupán kezdetlegesek voltak, majd a GTA San Andreas-ba már rendes játékok - biliárd, kosárlabda, hazárdjátékok és videójátékok kerültek bele. Ezután fokozatosan egyre nagyobb értelmet nyertek és végül a Grand Theft Auto IV-ben kapóra jöttek a kapcsolatépítési rendszerhez.

Az egyes barátokkal is elvégezhetőek ezek a tevékenység, de akár Niko egymaga kiállhat egy ismeretlen ellenfél ellen, sőt, a 100%-os végigjátszás feltétele is, hogy mindegyikben nyerj egy meccset. Pontosan 5%-al nő a számláló értéke a statisztikában, ha mindet teljesítetted. Ezúttal összesen négy került bele az alapjátékba. Ezek a biliárd, a darts, a bowling és a QUB3D videojáték. Több hely is van Liberty City-ben, ahol játszhatunk, ezek egy részét jelöli majd a szünet menüben lévő térkép is mihelyt megismered őket, de  a dobozban mellékelt változaton is fel vannak tüntetve a QUB3D kivételével. Alant mind a négy minijátékról találsz leírást. Mindegyik közelében E, LB vagy L1 gombot kell nyomnod a kezdéshez a verziódtól függően.

Bowling

A bowlinggal mindjárt a játék elején megismerkedünk, ugyanis mikor Niko a vidámparkba viszi Michelle-t az zárva van, így jobb híján a bowling termet választják. A pulthoz kell sétálni és lenyomni az E, LB vagy L1 gombot a  kezdéshez a verziódtól függően. Kétféle mérkőzés van. A félmérkőzés a barátok legyőzéséhez ajánlott. Öt menetből áll. A teljes mérkőzés 10 menetes és természetesen egy teljes meccset kell nyerned ahhoz, hogy növekedjen a számláló értéke a statisztikában. A játékszabályok nem nehezek. Mindig először a játékos pozícióját választod ki. Ezt a balra-jobbra mozgással választhatod ki a kilencből. Ezután nyomd meg a tüzelésnek megfelelő gombot. Ekkor konzolokon a jobb analóg karral, személyi számítógépeken az egérrel kell valamilyen fokban és valamilyen lendülettel eldobnod a tekegolyót. Minél hirtelenebb a mozdulat annál jobb a gurítás. Kétszer gurítasz minden menetben. Összesen tíz bábut kell eldöntened. Ha két vagy egy ütésből sikerül mindet eldönteni a kapott pontszám később értékelődik ki. Ha két gurításból döntöd le a tízet akkor Spare jelenik meg a táblán, ha egyből akkor Strike feliratot mutat a képernyő. Utóbbihoz húzódj három szinttel jobbra és onnan próbáld meg teljes erővel nekilendíteni a tekegolyót a középsőtől jobbra lévő első bábunak. Ha sikerül egy meccsben egymás után háromszor Strike-ot szerezned - vagyis ledöntened az összes bábut egyetlen ütéssel - Turekey-t szerzel, ami  felnyitja az achievement-et vagy trófeát amit jutalmul kapsz. Bowlingozásra két helyen van lehetőség, az egyik  Memory Lanes nevű bowlinghelység a Crockett Avenue-n van Firefly Island-ben, a másik a Union Drive West-en Westminster negyedben.

GTA GTA GTA

Billiárd

A biliárd már régi ismerősként köszön vissza. Már a GTA San Andreas-ból ismerős, és a játékszabályok sem változtak sokat. Csupán a tétet nem lehet növelni, maga a játékmenet természetesen megegyezik. A játék a kezdéskor felülnézetből mutatja a biliárdasztalt, és a bal felső sarokban kiírja, hogy a színes golyókat (coloured ball) vagy a csíkos golyókat (stripped ball) kell beütnöd a hat lyuk valamelyikébe. Ezután nyomd meg a tüzelésnek megfelelő gombot és indulhat a játék. A verziódtól függően a bal analóg karral, vagy az A,D billentyűk segítségével válaszd ki az ütés irányát. A PlayStation 3 atomgépezeteken a négyzet gombbal, Xbox 360 konzolokon az X gombbal, személyi számítógépeken pedig a Space billentyűvel tudod lassítani, az egyébként hirtelen mozdulatot.  Nyomd meg a tüzelésnek megfelelő gombot a folytatáshoz. Ezután a jobb analóg karral vagy az egérrel, csakúgy, mint a bowlingnál, hirtelen mozdulattal engedd hátra, majd lökd előre az eszközt. Minél gyorsabb a mozdulat, annál erősebbet üt Niko a dákóval. Először a hét kért golyót kell beleütni valamelyik lyukba, majd ha ezzel megvagy, már a fekete golyót is beütheted. Ha hamarabb beütöd, elveszíted a meccset. Ha az ellenfél golyóját vagy a fehéret beütöd a lyukba, a másik játékos következik, ha a sajátodat sikerül, újra üthetsz. Ha nyersz egy baráttal szemben, akkor egy achievement, vagy egy trófea lesz a jutalmad. Mindössze két helyen, a Homebrew Cafe-ban, ami Beechwood City-ben van a Tutelo Street-en, van lehetőség biliárdra, illetve Playboy X meggyilkolása után, akár a házában is játszhatunk egy-két menetet.

GTA GTA GTA

Darts

A darts is egy újdonság a Grand Theft Auto sorozatban. A játék célja, hogy a kezdeti 301 pontszámod nullára csökkenjen, mielőtt az ellenfeled érné el ezt. A tábla 20 egyenlő szeletre van felosztva, és mindegyikhez tartozik egy pontszám. Az egyes szeletek további négy részre vannak osztva, ha a játéktér széléhez legközelebbibe találsz bele, akkor dupla pontszámot, ha a középsőbe találsz bele, akkor tripla pontszámot kapsz. A tábla közepén található zöld kör 50, a piros pedig 25 pontot ér. Fontos szabály, hogy a játékból csak dupla dobásból szállhatsz ki. Ha többet szerzel egy körben, mint amennyi pontod maradt, akkor visszaáll a számláló a kör eleji értékre. (Például ha még 10 pontod maradt hátra, akkor egy dupla ötössel szállhatsz ki). A darts esetében nehezebb az achievement  vagy a trófea megszerzése, mert egy dobással kell elérned 180 pontot érte. Ezt a legegyszerűbben úgy éred el, hogy a 20-as szelet hármas szorzójára dobod mind a három nyilat. dartsra is két helyen van lehetőség. Az egyik hely a Steinway Beer Garden Steinway-ben a Tinconderoga Avenue-n, a másik a Lucky Winkles Purgatory negyedben a Galveston Avenue-n.

GTA GTA GTA

QUB3D

Az egyetlen videojáték a videojátékban a QUB3D, ami lényegében egy agyonbolnyolított tetris. Színes kockák jönnek lefelé párosával. Ezeket úgy kell összevariálni, hogy ha négy egyszínű egymással kapcsolódik, akkor azok kiesnek és pontot kapsz értük. A bal analóg karral, illetve a W,A,S,D billentyűkkel forgathatóak. Ha pont úgy érnek le, hogy mozgatod és az egyik épp a másikon van akkor a felső eltűnik. Eleinte kék, piros és zöld kockák jönnek, majd később nehezítésként az ötödik szint után sárga, a tizedik szint után rózsaszínű és a tizenötödik szinttől narancsszínűek is. Ha a Power mellett mind a négy négyzet színes lesz világítani fog fent négy speciális négyzet. Ezek mind mást jelentenek. Az első hármas sorokat, a második hármas oszlopokat üt ki, a kérdőjel engedi kiválasztani a következő kocka színét a homokóra pedig lassítja azt. Ezeket PlayStation 3 szerkezeteken a háromszög, négyzet, kör, és X gombokkal, Xbox 360 kontrollereken A, B, X, Y gombokkal, személyi számítógépeken pedig a numerikus billentyűzet 1, 2, 3, 4-es számaival lehet aktiválni. A fejlesztők 10 950 pontos rekordot hagytak. Ezt kell megdönteni. Ha sikerül egy achievement-et vagy egy trófeát is kapsz. A térképek sajnos nem jelölik a gépek helyét, de a Modo ruhaboltban a Vauxite Street-en North Holland negyedben, a Perestroika öltözőjében a Tulsa Street-en East Hook negyedben, a Homebrew Cafe-ban a Tutelo Street-en Beechwood City negyedben és a sztriptízbárban a Tinderbox Avenue-n Tudor negyedben mindenképp találsz egyet.

GTA GTA GTA

Kapcsolódó térkép

Minijátékok térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 10:58 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás