Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Hatalmas sikert vár a 2025-ös üzleti évére a Take-Two, ami egyet jelenthet: 2024. április – 2025. március között érkezik a GTA VI!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Búvóhelyek

Még az első két Grand Theft Auto epizódban nem, de már a GTA2-ben lehetőségünk volt elmenteni a játékállást. Majd a GTA3-ban a kidolgozott történetnek köszönhetően a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a főhősnek az egyes városrészekben újabb rejtekhelyekre van szüksége, így már három helyen is menthettünk. A GTA Vice City-ben és a GTA San Andreas-ban már saját ingatlanokat is vásárolhattunk, ezáltal lépten nyomon lehetőségünk volt a mentésre. Ezután a Stories epizódokban ismét csak megadott búvóhelyek voltak és ez ugyanígy van a Grand Theft Auto IV-ben is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem menthetünk szinte azonnal. A játékban már bekapcsolható az automatikus mentés, ami minden küldetés után azonnal elmenti a játékállást. Ilyenkor ha újra betöltjük azt, akkor a legközelebbi lakásában ébred fel Niko. Ha a városban kocsikázunk lehetünk bármilyen távol, elég csak egy taxiba ülnünk és néhány másodperc leforgása alatt bármelyik mentőhelyhez eljuthatunk. Ezúttal már nem különböző ikonokba kell besétálni, hanem az ágynál a beszállásnak megfelelő gombot kell megnyomni, ilyenkor lefekszik a főhős, majd felébred. Ekkor 6 játékbeli óra telik el.

A járműtárolást ezúttal nem garázsokkal oldották meg a fejlesztők, hiszen egyik ingatlan sem kertesház, mind egy lakás a sok közül. A bejárat előtt egy sárga téglalap jelzi azt a helyet, ahová más nem parkolhat, csak mi. Ide két jármű fér el. Ha kicsit kilóg az autó orra nem számít, így akár hármat is besűríthetünk. Minden lakásban van egy televízió, amit nézhetünk, illetve egy ruhásszekrény, ahol átválthatjuk a ruhádnkat. A jelzésbe sétálva E, LB (Bal gomb) vagy L1 gombot  kell lenyomni a  játék verziójától függően, majd válogathatunk a ruhadarabok között.

Ha fel-le navigálunk, akkor az egyes részek - sapka, szemüveg, felsőruha, nadrág, cipő - között navigálhatunk, ha oldalra akkor az egyes ruhadarabok között. Enter, Y vagy X gombot kell megnyomni a ruha felvételéhez, azzal a gombbal amivel beléptünk ki is léphetünk. Mindegyik lakásban hallgathatjuk a rádiót, ám mindegyikben egyetlen csatorna műsora hallatszik, amit nem cserélhetünk le.

Összesen öt mentőházat kaphatunk a játék során, de végül csak négy marad vagy három attól függően, hogy hogyan alakítottuk a történet vonalát. Alant leírtuk, hogy hol találhatóak az egyes házakat, hogy mennyire elegánsak, illetve egy-egy képet is mellékeltünk mindről. Egy térkép is segít majd a megtalálásukban, bár a játékban egy fehér körben fekete ház ikon mindig jelzi az aktuális városrészhez tartozókat.

GTA

Broker: Hove Beach

Az első mentőház Roman apartmanja Hove Beach-en a Mohawk Avenue-n. Koszos, bogarakkal teli, rendezetlen, nem túl komfortos lakás régebbi típusú televizióval. Előnye, hogy a bejárattal szemközti oldalon egy hot-dog stand van. Jobbra tőle pedig mindig parkol egy jármű. Először egy Schafter, ha azt elvisszük egy Rebla, ezután pedig egy véletlenszerűen generált. Ha balra indulunk a Russian ruhaboltba tévedhetünk be. Itt a Liberty Rock Radio dübörög. A Roman´s Sorrow című küldetés során megsemmisül ez az épület, így a továbbiakban nem menthetünk ott.

GTA

Bohan: South Bohan

A már említett Roman´s Sorrow című küldetés után Niko és Roman Bohan-be költöznek. A lakás pontosan South Bohan negyedben a Joilet Street-en van. Itt egy még piszkosabb, romosabb, omladozó épület vár. Legalább az óra jól jár, ami a falon van. Itt sincs jobb televízió. Az IF99 rádióállomás szól a rádióból. Érdekesség az ajtóval szemközti oldalon álló aktivista. A közelben van Stevie garázsa.

GTA

Algonquin: Middle Park East

Miután elérhetővé válik Algonquin sziget Roman felhív, hogy vett egy lakást Middle Park East-ben az Albany Avenue-n. Ez már igazi luxuslakás. Nagyképernyős plazma TV, modern bútorok és még sorolhatnánk. A bejárattal szemközti oldalon több hot-dog stand is van, illetve akár jobbra, akár balra indulunk el egy idő után egy autóparkolóhoz érünk. Egy Perseus ruhabolt is van a közelben. A drága hi-fi-ből az ElectroChoc rádiócsatorna szól.

GTA

Algonquin: Northwood

Amennyiben úgy döntünk, hogy Dwayne jó ember, Playboy X pedig egy kétszínű alak, vagyis utóbbit öljük meg, jutalmul megtarthatjuk a házát Northwood-ban a Xenotime Street-en. Ez is egy luxuslakás plazma TV-vel és elegáns bútorokkal, ráadásul egy biliárdasztal is van kanapé mögött. Előnye a sok kijárat. A liften kívül kimehetünk a teraszra, ahonnan lejuthatunk az utcára egy tűzlépcső segítségével, vagy átugrunk a délről szomszédos háztömbre, melynek lépcsőházában szintén lejuthatunk. A közelben van egy internetkávézó és a Modo ruhabolt is itt található, de a földszinti számítógép is használható. Itt a Beat 102.7 szól a hi-fi toronyból.

GTA

Alderney: Alderney City

Miután elérhetővé válik Alderney sziget is egy búvóhelyet kapunk ott. Ez Alderney City negyedben van a Mahesh Avenue-n. Átlagos kis lakás, csupán egyetlen helyen vált le a tapéta. Az asztalon és a földön érdekes újságokat, magazinokat és könyveket láthatunk. A közelben van egy helikopter-leszállóhely. Itt a VIBE szól a rádióból.

Kapcsolódó térkép

Búvóhelyek térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 10:59 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás