Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Bűnüldözés

A járőrszolgálat mindig is élvezetes volt a Grand Theft Auto epizódokban. Már a harmadik fő epizódtól része a sorozat egyes részeinek és egy hatalmas fejlődéssel tér vissza a GTA IV-ben. Brucie egyik küldetésében megismerkedünk a járőrkocsikban elérhető rendőrségi adatbázissal, melyet természetesen nem egy feladathoz készítettek a fejlesztők.

A szóban forgó Search and Delete c. misszió után Brucie egy szöveges üzenetet küld, hogy bűnüldözéssel is tölthetjük az időt, amennyiben épp egy hatósági járműben ülünk. Járőrkocsit mindig találni a rendőrkapitányságok parkolójában és az utakon. Ebbe beülve a személyi számítógépeken E betűt, Xbox 360 konzolokon LB (bal gomb) gombot, PlayStation 3 atomgépezeteken pedig L1-et kell nyomni, hogy megnyisd az adatbázist. Mindjárt egy menüt látsz. A bűnüldözéshez az első menüpontot, a View Current Crimes-t kell kiválasztani.

GTA GTA

Ekkor három névtelen bűnözőt generál a játék, melyek közül ha kiválasztasz egyet a rendbontó vagy a bűnbanda helyét egy piros jelzés jelöli a radaron és a GPS elvezet oda. Összesen három féle bűn van listázva. A Criminal on foot egy bűnözőt jelent. Természetesen ez a legegyszerűbb. Valamivel nehezebb a Vehicle stolen, ami autólopást jelent. Ilyenkor a célpont egy autóban ül és mozgásban van. Sokszor társai is vannak, akik lőni kezdenek mihelyt meglátnak. A harmadik lehetőség a Gang activity. Ilyenkor egy komplett bűnbandát kell elkapnod. Ez a legnehezebb. A rendszer az utca nevét is kiírja, ahová menned kell.

GTA GTA GTA

Természetesen a feladat időre megy. Ez a korlát viszont csak arra vonatkozik, amíg kiérsz a helyszínre. Ekkor ugyanis alul egy szöveg figyelmeztet, hogy megérkeztél és észrevettek. Ekkor eltűnik a számláló, ami a távolságtól függően számol vissza és lőni kezdenek rád. A járműből 25 másodpercre lehet kiszállni. Minden egyes bűnöző vagy bűnbanda kiiktatása után a játék automatikusan ment, ha be van kapcsolva az automatikus mentés.

GTA GTA GTA

Pénzjutalom nincs, csupán egy achievement vagy trófea jár 20 bűnöző elfogása után. Ennyit kell eliminálnod, hogy 2.5%-al közelebb juss a 100%-os végigjátszáshoz. Nem szabad összekeverni a bűnüldözés feladatokat a Most Wanted-del, vagyis a Körözött bűnözők mellékküldetéssel. Azt is a rendőrségi adatbázison keresztül érheted el, de egy másik menüpontot választva.

GTA GTA GTA

A hatóságok rendszerébe csak Police Cruiser, Police Patrol, Police Patriot járőrkocsikban, illetve N.O.O.S.E. autókban és FIB Buffalo-ban, valamint ha megszerzünk egy példányt a Police Stockade rabszállítóban lehet belépni. A küldetésekhez ajánlott egy SMG vagy Micro-SMG beszerzése körülbelül 600 tölténnyel. Egy óra bőven elég 20 bűnöző elfogására. A helyszínnek érdemes Algonquin városrészt vagy Alderney déli részét választani az egyszerű úthálózat miatt, Dukes és Alderney északi része előnytelen erre a tevékenységre. A feladat megkezdése után nem léphetsz be újra az adatbázisba, így nem hívhatsz erősítést. Ha rendőrök észrevesznek körözést kapsz, de ha elkaptad a bűnözőket ez alábbhagy.

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:06 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás