Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Tevékenységek

A Grand Theft Auto IV-ben sem tűnik el a szabad játékmenet. Sőt, még sokkal szabadabb lett. A rengeteg főküldetés, mellékküldetés és minijáték mellett rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra, valamint a nagyváros rengeteg egyéb lehetőséggel szolgál a benne tevékenykedő Niko Bellic számára.

Bár a bejárható épületek száma kevesebb, mint a GTA San Andreas-ban ez nem jelenti azt, hogy unatkozhatnánk. A fejlesztők nagyon koncentráltak a lélegző város megalkotására és ezáltal Liberty City utcáin is rengeteg új tevékenységgel találkozhatunk. Az utcai gyorstel standokról már szót ejtettünk egy másik cikkben, de rengeteg új lehetőségről még nem volt szó. Már nemcsak a városi vonattal közlekedhetünk, de sokal hamarabb eljuthatunk a célállomásra taxival, amit persze nem mindig könnyű elcsípni. A sztriptízbárok ismét jelen vannak, ezek mellé komédia és bűvész show-k párosulnak melyek szintén megtekinthetőek bizonyos klubokban. A prostituáltak ismét vonzónak találnak. Mivel a főhős egy bevándorló, akár túristának is minősíthető, vagyis lehetősége van beülni a HeliTours egyik helikopterébe, amely körberepüli a várost, ezáltal is megismerkedhetünk az elképesztően nagy virtuális New York City-vel. Ezen cikkünkben a fentebb leírt kiegészítő tevékenységeket taglaljuk részletesebben.

Magasvasút, metró és felvonó

Már a Grand Theft Auto III Liberty City városában használhattuk a magasvasutat és a metrót, ám most a nagyobb területen sokkal nagyobb szerepet kap. Jóval több az állomás, ráadásul két útvonal is van. Az egyik Broker, Dukes és Algonquin városrészeket köti össze, a másik pedig Bohan-t és Algonquin-t. A cikk alján egy térképet találtok, amelyen láthatóak az magasvasút- és metróvonalak, illetve be vannak jelölve az egyes állomások. Egyszerűsített térképet találsz a játékban is az állomásokon, így ott is tájékozódhatsz. Ezúttal mindkét irányban közlekednek szerelvények, úgyhogy mikor lemész a metróalagútba vagy felmész az állomásra nézd meg a táblákat, hogy a vágányon melyik irányba közlekedik a vonat. Érdekes tömegközlekedési eszköz az Algonquin Bridge déli oldalán lévő felvonó, mely Algonquin és Coloney Island között gyszerűsíti le a közlekedést.

GTA GTA GTA

Taxizás

A város utcáin szinte mindig találunk taxit, melyet az akció billentyűvel bármikor leinthetünk a Bull In China Shop c. küldetés után. Niko fütyül egyet, majd ha ezt regisztrálja a sofőr a kamera a járműre közelít és az lehúzódik az út szélére. Persze előfordulhat, főleg Algonquin utcáin, hogy a taxi már foglalt és továbbhajt a sofőr. No de ez semmit sem jelent. Ha épp a piros lámpánál áll vagy valamilyen akadály miatt megáll beszállhatsz úgyis, ha már van utasa. Ilyenkor az aktuális utas kiszáll és választhatsz az úticélok közül. A beszálláshoz tartsd lenyomva a beszállás billentyűt. Fontos, hogy ha csak egyszerűen megnyomod Niko kirángatja a sofőrt. Nem csak egyedül utazhatsz, a küldetések során a társad is beszáll majd melléd. Ha köröznek hiába szállsz be, a sofőr elmenekül. A célpontot a beszállás után választhatod ki az előrefelé és hátrafelé mozgásnak megfelelő billentyűkkel vagy karral. Ha előzőleg megjelöltél egy pontot a térképen a szünet menüben oda is eljuthatsz taxival, de általában a küldetésekben lévő célállomásokhoz, búvóhelyekhez, éttermekhez és ruhaüzletekhez lehet eljutni. Utazás közben válthatsz kameranézetet. Egy kis plusz pénz ellenében akár meg is kérheted a sofőrt, hogy hajtson gyorsabban vagy átugorhatod az utat, ilyenkor pedig nagyjából árat fizetsz.

GTA

Sztriptízbárok

A GTA Vice City-ben megismert sztriptízbár látogatás ismét lehetséges. Kettő van Liberty City-ben, ahová be is lehet menni. Az egyik Bohan-ben van, ez a The Triangle Club, a másik a Honkers Alderney déli részén. Mikor belépsz egy maca feléd sétál és ha lenyomod az akció gombot a hátsó szobába vezet, ahol táncolni fog. A végén, mikor kimész természetesen fizetned kell. Három táncot kérhetsz. A másodikban már közelebb megy, a harmadikban pedig egy kolléganőjét is behívja. A tánc bármikor félbeszakítható.

GTA

Ör˜ömlányok

Ha leszáll az éjszaka ismét megjelennek az utcákon az örömlányok, meglehetősen rövid öltözékben. Ha megállsz mellettük és dudálsz az egyik odamegy hozzád és ha lenyomod az akció gombot beszáll melléd. Hajts egy kietlen helyre és állj meg. Ha elég csendes a hely a bal felső sarokban jelez a játék, hogy válthatsz a szolgáltatások között. Három van. A legolcsóbb a 20$-os, amiért kézzel elégít ki a hölgy. A második az 50$-os, amikor már az ajkaival kényeztet, a harmadik a 70$-os, amikor teljesen odaadja a testét Niko-nak.  A negyedik fő epizódban is növekszik ettől a játékos életereje, de nem lesz nagyobb a kapacitás, az továbbra is 100 egység marad. Örömlányok főleg Northwood északi részén, az East Hook-i kikötőben és Bohan-ben vannak.

GTA

Komédia és bűvészmutatvány

Liberty City-ben zajlik az élet. Az emberek különböző show műsorokat is megnézhetnek, természetesen Niko is egy barátjával vagy barátnőjével, de akár egymaga is. Még a játék elején megismerkedsz az orosz maffia klubjával, a Perestroika-val, ahol bűvészmutatványokat mutatnak be. Ez a Tulsa Street-en van. Mikor átérsz Algonquin-ba egy vicces arcot ábrázoló ikon a komédia klubba vezet a Frankfort Avenue-ra. Itt különböző előadók stand-up komédiáját hallgathatod meg, ha értesz angolul még mosolyt is csal a játék a szádra. A fejlesztők igazi humoristákkal dolgoztak, tehát nem faviccekről van szó. Belépőt nem kell fizetni.

A Split Sides Comedy Club a komédia háza Liberty City-ben. Két humoristát láthatunk fellépni, az egyik Ricky Gervais, a másik Katt Williams. Mind a ketten valós személyek. Míg előbbi témája a háború, a rák, az AIDS és az elhízás, utóbbi a stúdiólakásokról, a tesztvezetésekről, az állatokról és az alacsony emberekről poénkodik.

A Perestroika felhozatala nagyobb, produkciójukat bemutatják a hihetetlen Kleinmann (bűvészumtatvány), Bluesy St. John (ének), "Catch" (zsonglőr), Dusty Cowpoke (cowboy műsor). Persze bakik is vannak az előadásokban, hogy ne legyenek unalmasak.

GTA

Városnézés a HeliTours-szal

Mikor elérhetővé válik Algonquin szigete délen egy helikopter-leszállóhelyre figyelhetsz fel. Itt négy vagy kevesebb, furcsa színekre festett speciális Maverick-et láthatsz. Mikor odamész egyhez a játék a bal felső sarokban informál, hogy ha lenyomva tartod a beszállásnak megfelelő billentyűt 150$ ellenében a HeliTours cég megmutatja a várost felülről, ezzel is prezentálva annak hatalmas méreteit. Összesen öt különböző útvonalon repülhetsz, amit a játék véletlenszerűen választ ki. Nagyon hasznos, mivel memorizálhatod az egyes épületeket, esetleg különböző érdekességekre figyelhetsz fel.

GTA

Kapcsolódó térképek

Szórakozás térkép
Magasvasúti és metró útvonalak térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:00 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás