Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Barátnők

A Grand Theft Auto San Andreas-ban már megtudhattuk, hogy karakterünk ismertsége nagyban függ attól is, hogy ő maga hogyan áll hozzá kapcsolataihoz. Itt viszont már nem csak passzív résztvevői lehetünk egy-egy kialakuló barátságnak, hiszen saját magunknak kell elérnünk, hogy ismerőseink kedveljenek minket. Ezen kis cikkünkben részletes leírást kaptok arról, hogy mit is kell tennünk a játékban, a gyengébbik nem meghódításának érdekében…

A randevúzás alapjai


A Grand Theft Auto IV-ben lehetőségünk van Niko-val randevúkra menni, melyeket összesen öt barátnővel tölthetünk el - na persze nem egyidejűleg. Ebből az öt hölgyeményből kettő a történet által adott küldetések során válik elérhetővé, majd nyomban annak befejeztével már el is tűnnek életünkből. A maradék három barátnőnket pedig a játék beépített internethálózatán keresztül tudjuk felcsípni.

A lányokkal való randevúzás valamelyest hasonlít a küldetésekben megismert barátokkal egyeztetett találkozókhoz, annyi különbséggel, hogy itt nem csak az időpont és az általunk kijelölt helység számít, hanem karakterünk kinézete, vezetési stílusa és járművének típusa is. A randevúk végkimenetelét még az is befolyásolhatja, hogy egy sikeres kiruccanás után mit kívánunk tenni barátnőnkkel... rajtunk áll ugyanis az, hogy szerencsét próbálunk nála  - melynek eredményeként barátnőnk akár lakásába is felhívhat minket, vagy egyszerűen csak jó éjt kívánunk nekik.

Mint már említettem, a női karakterekkel való találkozások majdnem ugyanazon rendszert használják, mint a sztori által megismert barátainkkal való kiruccanások. Amint egy lány telefonszámát megszereztük, akár azon nyomban fel is hívhatjuk egy randevú megbeszélése végett. Fontos tudnivaló, hogyha túl nagy frekvencialitással hívjuk fel barátnőinket - egy adott randevú és a következő között, minimum 10 valós perc kell elteljen, akkor karakterünk iránt érzett tiszteletük drasztikusan csökkenhet. Természetesen küldetések közben nincs lehetőségünk meglátogatni szívünk hölgyeményét, mivel a játék ezt is egyfajta mellékküldetésként kezeli és ajánlott ezek közben nem ujjat húzni a rendőrséggel, vagy verekedésbe keveredni Liberty City polgáraival.

Online randevúszervezés


Az interneten keresztül megismerhető lányok nagyon eltérnek Michelle-től és Kate-től. Mivel a játékbeli internetrendszer alkalmazása, a Brucie Kibbutz által kitűzött „Out of the Closet” című küldetés végrehajtása után válik elérhetővé, egyértelmű az is, hogy amíg ezt a feladatot nem teljesítettük, nem áll rendelkezésünkre a számítógépes terminálok használata. Fontos szempont még, hogy Algonquin szigetét mindenféleképpen elérhetővé kell tennünk, mert a három online lány közül kettő ott éli életét.

Adok-kapok alapon akár mi is jól járhatunk, ugyanis ha az interneten megismert barátnőinknél elérjük a 60%-os kapcsolatszintet, szembesülhetünk extra tulajdonságaikkal, amik bizonyos helyzetekben nagyon jól jöhetnek.

Barátnőink véleménye a legfontosabb

Ha az eddig felsorolt dolgok listája nem lenne elég, íme a következő szempont, melyen áll vagy bukik egy találkozó. Minden megismert lánynak van egy alap véleménye egy helyről, melyre ha ellátogatunk, az adott randevúalanynak 5 ponttal csökken a "vélemény" indexe, a hasonló kategóriába sorolható éttermek és egyéb szórakozóhelyekkel kapcsolatban pedig egyel.

Ez azért fontos, mert ha egy előzőleg meglátogatott étteremről 25% alatti szintű véleménnyel van egy lány, akkor nem lesz hajlandó bemenni oda.

A barátnők listája

Michelle
A barátnő képe A barátnő rövid leírása
A legelső olyan női karakter a játékban, akit közelebbről is megismerhetünk. Mallorie mutatja be nekünk, a Roman által adott "Three´s a Crowd" című küldetés során. Legelső alkalommal a játék egyfajta küldetésként kezeli a találkozót, melynek alkalmával megismerkedhetünk, a kapcsolatok fenntartásához szükséges alapszabályokkal is. A "The Snow Storm" nevű küldetés után már nem lesz lehetőségünk találkozni vele.
Elérhetőség Reggel 6:00-tól este 23:00-ig.
Extra tulajdonság Nincs
Járművek és ruházat
Járművek Kedvelt járművek: Blista, Banshee, Voodoo, Merit, Roman´s Cab
Nem kedvelt járművek: Futo, Uranus, Fortune, Primo, Solair
Öltözék Kedvelt ruházat: Russian, Fejfedők, Szemüvegek
Nem kedvelt ruházat: Modo, Perseus
Éttermek, bárok Tevékenységek és szórakozás
Burger Shot 50% Bowling 60%
Cluckin´ Bell 50% Biliárd 80%
Diner 60% Darts 80%
Pizza This! 60% Sztriptíz bár 0%
Mr. Fuk´s Rice Box 50% Perestroika (Kabaré klub) 50%
Superstar Cafe 50% Split Sides (Színház) 75%
Comrades Bar 60%    
Steinway Beer Garden 70%    
Lucky Winkles 70%    
Jerkov´s 50%    
Club Liberty 50%    

 

Kate McReary
A barátnő képe A barátnő rövid leírása
Mint Michelle-t, őt is egy a játék által adott küldetés során ismerjük meg. Packie McReary egyetlen nő nemű testvére, akinek állítólagosan soha nem volt még komolyabb kapcsolata férfiakkal, ezért Niko-nak is igen nehéz dolga lesz vele. A randevúk során ő az egyetlen olyan kapcsolatunk, kit függetlenül attól, hogy milyen szintet érünk el nála, lehetetlen szobára vinni. A játék sztori módjának teljesítése után már nem találkozhatunk vele többet.
Elérhetőség Reggel 8:00-tól éjfélig.
Extra tulajdonság Nincs
Járművek és ruházat
Járművek Kedvelt járművek: Comet, Habanero, Patriot, Rebla, Super GT
Nem kedvelt járművek: Moonbeam, Peyote, Solair, Stretch, Sultan RS, Voodoo
Öltözék Kedvelt ruházat: Russian
Nem kedvelt ruházat: Modo, Perseus, Fejfedők, Szemüvegek
Éttermek, bárok Tevékenységek és szórakozás
Burger Shot 50% Bowling 0%
Cluckin´ Bell 50% Biliárd 80%
Diner 60% Darts 80%
Pizza This! 60% Sztriptíz bár 0%
Mr. Fuk´s Rice Box 50% Perestroika (Kabaré klub) 0%
Superstar Cafe 50% Split Sides (Színház) 0%
Comrades Bar 60%    
Steinway Beer Garden 70%    
Lucky Winkles 70%    
Jerkov´s 50%    
Club Liberty 50%    

 

Carmen Ortiz (SoBoHoe)
A barátnő képe A barátnő rövid leírása
Ellentétben Kate McReary-vel és Michell-el, Carmen-t a játék beépített internethálózatán keresztül ismerjük meg, egyben ő lesz a legelső internetes lány, kivel lehetőségünk lesz találkozókat megbeszélni. Lévén, hogy Bohan-ben él, elég teljesítenünk a Brucie által adott "Out of the Closet" című küldetést, melynek elvégzése után tudunk csak használni számítógépeket. Carman a valóságban ápolónőként dolgozik, így különleges tulajdonsága igen hasznossá válhat számunkra. A www.love-meet.net oldalon található, SoBoHoe nickkel.
Elérhetőség Délután 13:00-tól reggel 6:00-ig.
Extra tulajdonság Maximumra növeli életerődet, ha telefonon felhívod.
Járművek és ruházat
Járművek Kedvelt járművek: Dukes, Contender, FXT, Stallion, Sultan RS
Nem kedvelt járművek: Dilettante, Marbella, Merit, Minivan, Stratum
Öltözék Kedvelt ruházat: Modo, Perseus
Nem kedvelt ruházat: Russian, Fejfedők, Szemüvegek
Éttermek, bárok Tevékenységek és szórakozás
Burger Shot 50% Bowling 70%
Cluckin´ Bell 50% Biliárd 60%
Diner 60% Darts 80%
Pizza This! 60% Sztriptíz bár 80%
Mr. Fuk´s Rice Box 50% Perestroika (Kabaré klub) 80%
Superstar Cafe 50% Split Sides (Színház) 80%
Comrades Bar 90%    
Steinway Beer Garden 90%    
Lucky Winkles 90%    
Jerkov´s 90%    
Club Liberty 90%    

 

Kiki Jenkins (LawChick)
A barátnő képe A barátnő rövid leírása
A második olyan nő a játékban, kit az interneten megismerve hívhatunk el randevúra. Ellentétben Carmen-nel, ő már kicsit nehezebben elérhető, ugyanis a játék elején még előlünk elzárt Algonquin déli részén él. Ebből kifolyólag nem elég, ha az internet használatát engedélyező "Out of the Closet" küldetést visszük végig, mivel csak és kizárólag a Playboy X által adott "Deconstruction for Beginners" küldi után érhetjük el a város azon részét, ahol ő él. Kiki-t a www.love-meet.net weboldalon találhatjuk meg, LawChick felhasználónévvel.
Elérhetőség Este 18:00-tól hajnali 2:00-ig.
Extra tulajdonság Képes lecsökkenteni 1 illetve 2 csillagos körözési szintet, ha felhívod.
Járművek és ruházat
Járművek Kedvelt járművek: Chavos, Dilettante, Marbella, Washington, Willard
Nem kedvelt járművek: Coquette, Infernus, Sabre GT, Super GT, Turismo
Öltözék Kedvelt ruházat: Russian, Fejfedők, Szemüvegek
Nem kedvelt ruházat: Modo, Perseus
Éttermek, bárok Tevékenységek és szórakozás
Burger Shot 65% Bowling 80%
Cluckin´ Bell 65% Biliárd 80%
Diner 65% Darts 80%
Pizza This! 65% Sztriptíz bár 0%
Mr. Fuk´s Rice Box 65% Perestroika (Kabaré klub) 80%
Superstar Cafe 65% Split Sides (Színház) 80%
Comrades Bar 65%    
Steinway Beer Garden 70%    
Lucky Winkles 70%    
Jerkov´s 85%    
Club Liberty 85%    

 

Alexandra Chilton (Liberated Woman)
A barátnő képe A barátnő rövid leírása

Alexandra a harmadik és egyben utolsó olyan női karakter a játékban, akit az interneten keresztül ismerhetünk meg. Mivel ő is Algonquin-ban él, létfontosságú a "Deconstruction for Beginners" című küldetés teljesítése, ha találkozni akarunk vele. A nevéből kivehető az is, hogy a valóságban megtalálható Paris Hiltonról mintázták.

A www.craplist.net oldalon találhatjuk meg, Liberated Woman néven.

Elérhetőség Reggel 6:00-tól hajnali 2:00-ig
Extra tulajdonság Ha felhívod, játékbeli 24 órán keresztül 50% árengedményt kapsz minden ruhára. Valamint minden egyes randevú után írni fog blogjára arról, ha valami nem tetszett neki... Ezt a liberatedwoman.blogsnobs.org oldalon tekinthetjük meg.
Járművek és ruházat
Járművek Kedvelt járművek: Huntley, Turismo, Stretch, Infernus, Cognoscenti
Nem kedvelt járművek: Dukes, Bobcat, Pony, Emperor, Willard
Öltözék Kedvelt ruházat: Bármi a Perseus-ból
Nem kedvelt ruházat: Modo, Russian
Éttermek, bárok Tevékenységek és szórakozás
Burger Shot 50% Bowling 80%
Cluckin´ Bell 50% Biliárd 80%
Diner 60% Darts 80%
Pizza This! 60% Sztriptíz bár 80%
Mr. Fuk´s Rice Box 50% Perestroika (Kabaré klub) 80%
Superstar Cafe 50% Split Sides (Színház) 80%
Comrades Bar 60%    
Steinway Beer Garden 70%    
Lucky Winkles 70%    
Jerkov´s 50%    
Club Liberty 50%    
Módosítva: 2019. 05. 31. 10:58 ▪ Szerző: Shotgun
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás