Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

The Lost and Damned - Motoros bandák

 

Liberty City utcáit három nagy motoros banda uralja. Az egyik a The Lost Motorcycle Club (TLMC) a másik az Angels of Death (AOD) a harmadik pedig az Uptown Riders.  Ez már az alapjátékban is így volt, de ott nem kaptak túl nagy jelentőséget. Az első letölthető tartalom történetének viszont szerves részét képezik ezek a klubok.

A The Lost and Damned címet viselő kiegészítőben Johnny Klebitz kalandjait követhetjük nyomon. Alant leírjuk a három motoros banda főbb jellemzőit és a valóságban is létező klubokról is írunk pár sort, hogy tudjuk honnan is ered ez az életérzés. 

The Lost Brotherhood 

Elnök: Billy Gray, később Johnny Klebitz 
Alelnök: Johnny Klebitz
Tagok: Jim Fitzgerald, Terry Thrope, Clay Simons, Brian Jeremy, Jason Michaels, Angus Martin, Dave Grossman, Ashley Butler, Leila Sharpe
Weboldal: www.lostmc.com

A The Lost MC-ben tevékenykedik a játéban irányítható karakterünk Johnny Klebitz is. Mivel jó kapcsolatot ápolnak Elizabeta Torres drog kartellével egy bandával sincsenek jóban. Egyetlen barátjuk egy korrupt politikus, név szerint Thomas Stubbs. Illetve egy ideg Ray Boccino-val is baráti viszonyban vannak, ám a gyémántok eltünése után kapcsolatuk megromlik és az olasz maffia nem néz rájuk jó szemmel.

Miután Billy a klub elnöke egy elfuserált drog üzlet következtében börtönbe kerül, Johnny veszi át a helyét. Leginkább a choppereket részesítik előnyben, főhősünknek egy egyedi építésű motorja van, ami Hexer névre hallgat.

Székhelyük Alderney Acter nevű negyedében található, ahol billiárdozhatunk, kártyázhatunk, szkanderozhatunk, internetezhetünk, TV-zhetünk vagy akár a QUB3D névre hallgató minjátékkal is játszhatunk.  Valószínűleg az Outlaw névre keresztelt motorsbandáról mintázták a fejlesztők! 

Angels of Death 

Elnök: Lester Arnold
Alelnök: Ismeretlen
Tagok:

Joseph Johnson, Albert Lawson, Simon Nashly, Bert reker 

Weboldal:

www.angelsofdeathonline.com

Az Angels of Death a The Lost Brotherhood legnagyobb ellenésge, így gyakoriak a két banda közt a fegyveres összecsapások. Leginkább drogkereskedelmből tartják fent magukat. Többnyire motort használnak helyváltoztatásra, de van egy speciálisan átalakított furgonjuk, amit Gang Burrito névre kerszteltek.

Székhelyük Algonquin North Holland negyedében található, melynek közelében szkanderozhatunk is. A bandáról sok érdekességet megtudhatunk, ha a játékba beépített internet böngészőjébe rákeresünk a www.angelsofdeathonline.com-ra! A banda valóságbeli megfelelője a Hells Angels 

Uptown Riders

Elnök: Ismeretlen
Alelnök: Ismeretlen
Tagok: Malcolm, DeSean
Weboldal: www.uptownriders.net

Erről a bandáról nagyon keveset tudunk. A Lost MC-vel jó kapcsolatban állnak, így néhány küldetést is kapunk tőlük.  Tagjaik kizárólag feketék, akik japán sport motorkkal nyomulnak.

Klubházuk Algonquin Northwood negyedében található, ahol szkanderozhatunk néhány klub taggal. A banda honlapján az Uptownriders.net-en, DVD-ket, ruhákat, könyveket és motoros cuccokat árulnak, amiket természetesen nem vásárolhatunk meg. Valósgbeli megfelelőjük a Ruff Ryders nevű motors klub. 

Motoros bandák a valóságban

Világszerte sok motoros klub létezik, de amerikában a legjelenteősebb a tevékenységük. Fontos tudni, hogy különbséget kell tenni, a motoros bandák és a motoros klubok között. Míg a klubok törvényesen be vannak jegyezve és tagjai törvény tisztelő állampolgárok, akik munkával rendelkeznek, addig a bandák tagjai, fityet hányva minden féle törvényre, lányok futattásából, zsarolásból, drog és fegyver kereskedelemből tartják fent magukat. Az ilyen bandák 1%-osoknak nevezik magukat (erre utal a TLAD: One Percenter achivement / trófea).

Ez onnan ered, hogy amikor 1924-ben létrejött az AMA, aminek célja az volt, hogy klubokba tömörítse az együtt motorozó motoroskat, voltak személyek, akik nem voltak hajlandóak megfeleni a szigorú szabályoknak. Az ilyen embereket kitiltották az AMA rendezvényeiről, akik saját klubot alapították, melyeknek saját törvényeik voltak.

Ezek az 1%-os klubok leginkább a II.világháború után terjedtek el. Ezek tagjai főleg háborús veteránok voltak, akik egy kis szabadságra vágytak. Manapság négy jelentős banda létezik, amelyeket az FBI Big Four-nak nevez. Ezeket a hatóságok folyton szemmel tartják és ott szivatják meg őket, ahol tudják. Mi a játékbeli bandák valóságbeli megfelelőjiről írunk pár sort! 

Outlaws MC

Az Outlaws MC 1935-ben jött létre az Illinois állam beli McCook-ban. Fő riválisuk a Hells Angels, erre utal az egyik mozaik szavuk is: ADIOS vagyis Angels Die In Outlaws States. Taco Bowman a klub egyik vezetője sokáig rajta volt az FBI 10 legkeresetebb bünözőinek listáján. Végül 1999-ben került rács mögé, három ember megölésért. és azót is ott van.

A klub logoját   Marlon Brando filmje a The Wild One ihlette. Csak egy bizonyos méretű amerikai motort birtokló férfiak lehetnek klub tagok. Manapság több kontinesen is található chapterük. 

Játékbeli megfelelője: The Lost Brotherhood 

Hells Angels MC

1948 március 17.-én létrejött a Hells Angels a californiai San Bernardinótól délre. Legismertebb esetük az 1969 december 6-án történt, amikor a Rolling Stones több más zenekar meghívásával ingyenes koncertet adott a Californiai Altamount Speedway-en. A rendezvény biztosítására a Hells Angels-t kérték fel. Mire a Rolling Stones színpadra került, a közönség nagyrésze már különböző drogok hatása alatt állt, így több összetűzésre is sor került a nézők és a klub tagjai között.

A legsúlyosabb az volt amikor egy színes bőrű férfi, név szerint Meredith Hunter elővett egy pisztolyt és a színpandon állokra szegezte. Ennek köszönhetően öt kés szúrás következtében életét vesztette, melyek Alan Passaro-tól,  az egyik klub tagtól származtak. Elsőfokon elitélték gyilkoságért, de 1972-ben a bíróság megerősítette a jogos önvédelem tényét.

Manapság több ezer tagot számlál a klub. Rengeteg országban található chapterük, köztük Magyarországon is, amely 2008-ban vált teljes jogú taggá. 

Játékbeli megfelelője: Angels of Death 

Ruff Ryders

A Ruff Ryders egy olyan feketékből álló klub, akiknek az olyan rapperek pátyolgatása mellett, mint például: DMX, Ma$e, Jay-Z, The Lox, vagy a női Rapper, Eve, még arra is jut idejük, hogy mindenféle autókkal, motorokkal, quadokkal trükközzenek. Motorokból leginkább a Japán márkákat részesítik előnyben.

Játékbeli megfelelője: Uptown Riders

Módosítva: 2017. 08. 31. 13:01 ▪ Szerző: Rockstar69
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás