Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Tippek, trükkök

Már megszokhattuk, hogy a fejlesztők beépítenek kisebb apróságokat a játékba, melyeket a játékosoknak a megjelenés után maguknak kell kitapasztalniuk. Ezek lehetnek reális vagy irreális, hasznos vagy mókás játékelemek. A Grand Theft Auto IV-ben ezek mind látványosak is, hiszen többségük az új fizikai motornak köszönhető, amit az új grafika tár a szemünk elé.

Az eddig megszokott trükkök legfontosabbja megmaradt. Ezek a robbanó hordók, melyekhez ezúttal robbanó gázpalackok is társulnak, az oldalra borult kocsi talpraállítása, melynek mechanizmusa felcserélődött és az örömlányok okozta életerő növekedés, mellyel részletesebben ezúttal a Tevékenységek c. cikkünkben foglalkozunk. Az újak pedig feltehetőleg a fejlesztés során előfordult programhibák félig helyrehozott maradványai, melyek eredménye bizonyára megtetszettek a fejlesztőknek és benne hagyták őket a játékban  látvány miatt.

Robbanó hordók és gázpalackok

GTA A hordók, melyeket ha lövés ér felrobbannak ezúttal is piros színűek, ám ezúttal egy fehér sáv szeli ezt ketté, csakúgy mint a sárga, zöld és kék hordókat is, így akár össze is lehet őket téveszteni. Újdonság a gázpalackok jelenléte. Ezekből van alacsony tömzsi és magas vékony változat is. Mindkettő robban és ezek is piros színűek. A magasabbakból előfordul, hogy egy rácsos tárolóban vannak, ezeket hiába lőjük, mert nem robbannak fel. További újdonság, hogy már nem csak töltényektől robbanak, de ha járművel beléjük hajtunk szintén, mint ahogy a bezinkutak kútjai is. Néhány benzinkút hátsó részén hatalmas fehér tartályok vannak, melyek robbanó fegyverek - gránátok, rakétavető - segítségével szintén felrobbanhatóak.

Autó talpraállítása

  Ha az autó az oldalára billen ezúttal is talpraállíthatjuk, ám ennek mechanizmusa módosult. Ezúttal nem az ellenkező irányba kell fordítanunk a kormányt, hanem arra az oldalra, amelyik irányba szeretnénk talpra állítani. Továbbá ha közben a tolatásnak megfelelő gombot nyomjuk le vagy az annak megfelelő irányba húzzuk a kart és nem előrefelé megyünk könnyebb végrehajtani a műveletet. Azonban ez nem minden járműnél lehetséges. A nehéz teherautók esetében nem lehet, illetve az olyanoknál sem, melyek inkább magasabbak, mint szélesebbek. Továbbá néhány jármű oldala annyira sima és függőleges a talajhoz képest, hogy szintén nem állíthatóak talpra.

Körözés egyszerű lerázása

GTA

Az új körözési rendszer lényege, hogy tényleg el kell futnunk a rendőrök elől. Kiérni a körből azonban nem egyszerű, főleg hat csillagos körözés esetében, ám erre is van megoldás. A metróalagutakban nincsenek rendőrök, így ha sikerül oda bejutnod könnyne kijutsz a körből. Mivel föld alatt Algonquin-ban közlekedik a vonat, ez ott lehetséged. Lejutni a Vauxite Street-nél lehet, ahol hiányzik egy rész a kőfalból, illetve Broker-ben a Broker-Dukes Expressway-nél is indulnak vágányok.

Hinta

GTA Az egyik letglátványosabb "hiba", melyet a személyi számítógépekre írt verzióval játszók előszeretettel  örökítenek meg a videófelvevő segítségével, illetve a stunterek kedvenc helyei között szerepel a hinta. A játszóterek egyik kelléke rezegni kezd, ha egy járművel nekihajtunk, majd egy idő után kilövi a járművet. A játékos gyakran ki is esik, ha nem akkor megcsodálhatjuk az új fizikai motor nyújtotta látványokat. Több hinta is van a városban. A legelső, amit láthatunk az Broker-ben van Firefly Island-en van a kosárlabda-pálya mellet. Ez el van kerítve, így csak nagykerekű autókkal, mint például a Patriot vagy a Rancher közelíthető meg. A második nem messze van tőle Firefly Projects-ben. Ide több irányból is be lehet hajtani. Szintén van Northern Gardens-ben - itt rengeteg, illetve Tudor keleti részén a tömbházak előtt.

 

AutoEroticar bevétel

  Miután elérhetővé válik Alderney sziget többször is útbaesik, vagy épp küldetések helyszínéül szolgál a helyi autóbolt, az AutoEroticar. Ez egy nyílt szalon, ahová be lehet jutni. Egy idő után a járművek mellett és alatt különböző pénzkötegek jelennek meg, melyeket felvéve több ezer dollár készpénzhet juthat a játékos.
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:08 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás