Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025-BEN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

The Lost and Damned - Járművek

 
Az első Grand Theft Auto IV-hez kiadott DLC  a járművek terén is bővült valamelyest. Mivel egy motoros játékról van szó a legtöbbet a kétkerekűekből kaptuk. Némelyik jármű csak azért került bele a játékba, mert valamelyik küldetés során használni kell. Néhánnyal nem is találkozunk többet, de egy kis ügyeskedéssel meglehet szerezni ezeket is. Ebben a cikkben leírjuk ezt is. Természetesen az alap játékban megismert járművek megmaradtak. 
 
Motorok
 
A alapjátékban összesen hét darab motor van.  Ezek többnyire az előző részekből jól ismert példányok felújított változatai voltak.  Ám ebben az epizódban már tizenhat új motort kaptunk. Némelyiket már a GTA III-as érában megismerhettük. Érdemes megfigyelni, hogy a Grand Theft Auto történelmében ez az első olyan GTA, ahol nem csak a kerék, hanem a kormány is fordul kanyarodáskor. 
 
Angel (Western Motorcycle Company)
 
Ezt a járművet a Vice City-ben ismerhettük meg, ám valamiért az alap GTA IV-ből kimaradt. Ebben a részben egy szépen kidolgozott, jobb oldalán dupla kipufogóval, hátulján háttámlával felszerelt modellt kaptunk. Kicsit lassan gyorsul és a végsebessége se túl gyors, de egy chopper-nél nem ez a lényeg. A kanyarokat viszonylag jól veszi. Az Ivy Drive North- Ivy Drive South - Grummer Road útvonalon találkozhatunk vele. Illetve ritkán szokott parkolni Varsity Heighst-ben az Evy Drive North-on, de bandaháborúk során is megkaparinthatjuk. Leginkább egy Harley-Davidson Dyna Wide Glide-ra hasonlít. 
 
Bati 800 
 
Ez egy teljesen új motor a GTA IV történelmében. Már a megjelenésén is látszik, hogy nem egy kis kategóriás gépről van szó. Jól gyorsul és a fékei is elég erősek. Egy kerekezésre kifejezetten ajánlott. Ugyan kicsit nehezen akar felemelkedni az eleje, de mikor a levegőben van elég csak hátra húzva tartani a kart, mert szinte lehetetlen hátraesni vele. 25 bandaháború teljesítése után kapunk egyet.
 
Bati Custom
 
Teljesen megegyezik az alapmodellel, annyi különbséggel, hogy egyedi fényezése van, így nem olyan átlagos a kinézete, mint a Bati Custom-nek. A North Holland-i kórház környékén motorozva futhatunk össze vele. 
 
Daemon 
 
Egy kicsit az Angel-re emlékeztet ez a motor. Tulajdonságaiban is hasonlít rá. Kissé lassan gyorsul, de a fékei jól fognak. A motoros versenyek és a bandaháborúk során találkozhatunk vele. 
 
Diabolus
 
Megjelenésében nagyon hasonlít a Hellfury-ra. Tulajdonságai is hasonlóak. Elég nagy sebességre fel tud gyorsulni. ám még ekkor is jól veszi a kanyarokat. A fékei is jól fognak. Nem véletlen, hogy Terry barátunk is ilyen nyergébe pattant, ha versenyről van szó. Tőle azonban nem olyan könnyű meg szerezni, mert nem lehet leütni a motorról. A legjobb, ha bevárjuk és lelőjük, ekkor már is megszerezhetjük a gépet. Illetve néha szokott parkolni a Lost MC klubháza melletti sikátorban a kijárat mellett. 
 
Double T 
 
Meglehetősen érdekes kialakítású jármű. Tulajdonságai nem túl jók. Nehezen veszi  a kanyarokat és a fékei se túl erősek. Viszont jól gyorsul és a végsebessége se túl rossz. Valószínüleg egy Suzuki GSX R 125-ről másolták a fejlesztők. 
 
Double T Custom 
 
Kialakításában kicsit eltér az alap modelltől, de ugyan olyanok a tulajdonságai. Jól gyorsul, nehezen lassul. Főleg az egyedi festés teszi különlegessé. Megszerzése nem különösebben nehéz, hiszen van hozzá kód. 
 
Hakuchou (Shitzu)
 
Ez is egy új motor a GTA történelmében. Nagy zömök motor. Két oldalán hatalmas kipufogókkal. Jól gyorsul, de a fékei nem túl erősek és a kanyarokat is lassan veszi. A motoros versenyek elvégzése után ez a jutalmunk. Leginkább egy Suzuki GSXR 600 Sport Bike-ra emlékeztet. 
 
Hakuchou Costume (Shitzu)
 
A Hakuchou kissé módosított változata.Az oldaláról eltűntek a kipufogók és egyedi festést kapott. Tulajdonságaiban is hasonlít az alap modellre. 
 
Hexer
 
Jhonny Klebitz egyedi építésű motorja. Szép kialakítású, hosszú motor, hátul széles kerékkel. Nem a leggyorsabb, viszont jól veszi a kanyarokat és a fékei is jók. Megszerzése nem okoz túl nagy gondot, mert van hozzá kód. De parkol egy a Lost Club House előtt, amíg el nem kell hagynunk azt, de utána is találhatunk egyet  Jhonny rezidenciája előtt. 
 
Innovation
 
Ez is egy teljesen egyedi kialakítású motor. Jól kezelhető, végsebessége átlagos, a kanyarokat jól veszi és a fékei is jól fognak. Egyedisége abban rejlik, hogy az üzemanyag tartályra egy koponya van festve felette The Lost felirattal, illetve a lánc a hátsó felni peremére van illesztve. 50 sirály megölése után kapunk egyet a házunk elé, viszont ehhez is van kód, tehát nem okoz gondot a megszerzése.
 
Lycan 
 
 Jól gyorsul, jók a fékei és jól kanyarodik ez a motor. Ráadásul nem is ritka. A versenyek során is találkozhatunk vele, illetve  a Lost MC klubháza környékén is szokott lófrálni jó néhány darab, szinte mindig.  
 
Nightblade
 
Megjelenésében kissé hasonlít az alapjátékban megismert Freeway-hez. Tulajdonságai is hasonlóak. Elég jó sebességre feltud gyorsulni, de hamar meg is lehet állítani. Egy kerekezésre alkalmatlan, mivel elég jól fekszik az úthoz. 
 
Revenant 
 
A játék elején ezt a motort kell visszaszerezni Billy-nek. Jól gyorsul, jól kanyarodik, ám eléghosszú a féktávja. A motoros versenyeken elég gyakori. 
 
Wayfarer (Western Motorcycle Company)
 
Szinte megegyezik az Angel-el. A tulajdonságai is hasonlóak. Hátul ezen is találhatunk egy háttámlát. Kicsit lassan gyorsul, és a végsebessége se túl jó. Ritkán lehet vele összefutni, de Liberty City Choppers nevű küldetésben megszerezhetjük. Ez is egy Harley-Davidson Dyna Wide Glide-ra hasonlít. 
 
Wolfsbane (Western Motorcycle Company)
 
Egész kellemes motor. Kicsit hasonlít a Freeway-hez. Jól veszi a kanyarokat, a végsebessége se rossz és nem sokat várni, hogy begyorsuljon. Ám egy kerekezésre és ugratásokra alkalmatlan. 
 
Autók
 
Autókból csak hetet kaptunk és ezek közül is néhány, csak egy-egy küldetés alatt érhető el. Éppen ezért ebben a cikkünkben leírjuk azt is, hogy hogyan lehet ezeket megszerezni.
 
Gang Burrito
 
Az Angel's of Death banda furgonja. Az alap Burrito lepukkantabb, feltuningolt változata. Az elejére egy gallytörőrácsot  meg néhány ködlámpát szereltek. Az oldalára az AOD motorosklub logóját festették. Mindkét oldalára szereltek egy dupla kipufogót és kisebb kerekeket kapott. Menet tulajdonságai megegyeznek az alap változattal, talán ez egy kicsit jobban kanyarodik. Megszerzése nem túl nehéz, van hozzá kód. 
 
Prison Bus 
 
Ezzel a rabszállító busszal az  Off Route című küldetésben találkozunk. Ekkor nyílik lehetőség arra, hogy megszerezzük. Ha már a buszban ülünk rázzuk le a rendőröket. Ekkor menjünk el egy helyre ahol el lehet menteni az autókat. Erre a célra megfelel a Niko vagy Luis háza előtt kijelölt hely. Álljunk be oda. Ezután fogjunk egy taxit és menjünk el vele egy tetszőleges pontra a városban. Ekkor megszakad a küldetés, de a buszunk megmarad. Fontos, hogy taxival menj el és skipeld el az utat, mert máskülönben nem marad meg! Ahhoz képest, hogy egy busz, meglepően jól gyorsul. Ám a kanyaroknál lassítani kell vele és a fékei se erősek. 
 
Regina (Dundreary) 
 
Ez is egy olyan jármű, amit nehezen, de meglehet megszerezni. Először is kezdjük el a Heavy Toll című küldetést. Ha lemészároltunk mindenkit és megjelenik a felirat, hogy lopjuk el a fegyverszállító furgont szálljunk be a Slamvan-ba és toljuk el a Regina-át Niko Bohan-i házáig. Nem olyan nehéz, mint amilyenek tűnik, mert a hídon a korlát a helyes irányba  tereli a kocsit. Ha csak simán megpróbáljuk elvinni az autót megszakad a küldetés és Elizabetta háza előtt találod magad. Egyébként ez a jármű abba a bizonyos Rusty kategóriába tartozik. Tehát néha pukkan egyet a kipufogó és a festés is látott már szebb napokat. De különben egész kellemes jármű. Valamikor egy családi kombi lehetett, de napjainkban már inkább a motoros bandák használják. Mivel nagyon széles és lapos, szinte lehetetlen felborítani. 
 
Rhapsody (Declasse) 
 
Ez egy kis két ajtós kombi. Sportos hangja van, jól gyorsul és a fékei is jók. A kanyarokat is jól veszi. Az Off Route című küldetésben tudjuk megszerezni, de összefuthatunk vele Alderney-ben is. Valós megfelőle az AMC Pacer.
 
Roman's Taxi 
 
Ez a jármű ugyan már szerepelt az alap játékban, de mivel itt  csak egy küldetésben bukkan fel, leírom, hogy hogyan lehet megszerezni.  Először is kezdjük el a Roman's Holiday's című küldetést. Majd miután találkoztunk Malc-el, ne menjünk el a megadott címre, hanem írjuk be a telefonunkba az 555-2222-es telefonszámot. Ekkor egy gyors megbeszélés után Roman "házhoz" jön a taxijával. Egy kis beszélgetés után máris a taxiban találjuk magunkat. Ekkor már csak annyi a dolgunk, hogy megöljük Malc-et. Ekkor Jhonny készségesen hazaviszi Roman-t és a taxi megmarad.  
 
Slamvan 
 
Ez egy régi furgon. Manapság a motoros bandák használják, fegyverszállításra. Terry barátunk is ezzel hozza elénk őket. A Heavy Toll símű küldetésben bukkan fel először. Jól lehet vele kanyarodni, jól gyorsul és a féket is hamar veszi. Megszerzése nem túl nehéz, hiszen van hozzá kód. Leginkább egy Ford Panel Truck-ra emlékeztet. 
 
Towtruck
 
Ez az öreg autószállító furgon egyedi darab a GTA IV-ben. Sajnos kocsikat nem lehet vontatni vele. Az idő vasfoga eléggé meglátszik rajta. Ennek ellenére még mindig viszonylag jól gyorsul és a kanyarokat is jól veszi. Nem képes túl nagy sebességre, de hamar meglehet állítani. Alderney-ben találkozhatunk vele. 
 
Yankee (Vapid)
 
A GTA IV-ből már ismerős lehet ez a teherautó. Ami jogos, mert szerepelt benne. ám itt egy az alap dobozos változat mellé kaptunk egy lepukkantabb, platós változatot. A kanyarokat lassan kell vele bevenni vele. Jobban gyorsul, mint az alap változata, és gyorsabban is áll meg. A Liberty City Choppers nevű küldetésben lehet megszerezni. Ha beszállunk a teherautóba, csak annyi a dolgunk, hogy megöljük Jim-et. Ekkor megszakad a küldetés és vihetjük a teherautót. A fejlesztők valószínűleg egy Ford L7000-esről mintázták. 
Módosítva: 2012. 07. 09. 16:44 ▪ Szerző: Rockstar69
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás