Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Bérgyilkos küldetések

Az első Grand Theft Auto epizódok játékmenete még nem konkrét megbízók feladatairól szólt, csupán utcai telefonokon keresztül kaptuk a megbízatásokat. Bár a Grand Theft Auto III már változást hoztak ezen a téren a fejlesztők, mégis a nosztalgia kedvéért beépítettek a játékba telefonokon keresztül elérhető küldetéseket mint melléktevékenység. A GTA Vice City-ben sem feledkeztek meg róla a fejlesztők, ám a GTA San Andreas-ban már valamiért úgy döntöttek a játék készítői, hogy kiveszik a kínálatból ezt a lehetőséget. A Grand Theft Auto IV-ben azonban visszatérnek ezek a mellékküldetések.

Niko a feladatokról egész a történet végén, Phil Bell Truck Hustle c. küldetése után szerez tudomást. Egy szöveges üzenetből tudod meg, hogy valaki vár téged az Alderney-i Liberty City Gun Club fegyverbolttal szemben, akit bár nem tudunk, hogy pontosan ki lehet, a hangja és a beszédstílusa megszólalásig hasonlít Kenny Petrovic-éra, akivel számos többjátékos módban találkozhatsz. A nap bármelyik órájában sétálsz a raktár előtti utcai telefonhoz az mindig csörögni fog. Sétálj a sárga jelzésbe, hogy elkezd a feladatot. Ezt egy célkereszt ikon jelöli a radaron.

Az összesen kilenc küldetés teljesítése nem része a fő küldetéssornak, ám kötelező a 100%-os végigjátszáshoz. A játék véletlenszerűen állítja sorrendbe a feladatokat, vagyis nem biztos, hogy a cikkben leírt sorrendben lesznek elérhetőek számodra. Persze ha elbuksz egyet akkor valószínűleg más megbízást kapsz, ha visszamész a telefonhoz, a teljesítetlent pedig később próbálhatod újra. További eltérés a fő küldetésektől, hogy bár a megbízó bekerül a mobiltelefon névjegyzékébe "Fixer" azaz, "Helyrehozó" néven a missziók elbukása után nem küld SMS-t, hogy újrakezdjük. Ha körözni kezdenek a rendőrök nem kell leráznod, de nem is évül el a küldetés befejezése után. Az automatikus mentés természetesen működik.

Egy kis segítséget is kapsz. A raktár udvarán a gerendarakásoknál egy golyóállómellényt és egy fegyvert vehetsz fel. A fegyver lehet SMG, gránátok, puska vagy mesterlövész fegyver. Ha újrapróbálsz egy küldetést nem biztos, hogy ugyanazt a fegyvert kapod. A jutalom változó. A feladatok során egy vagy több célpontot kell kiiktatnod. Ettől függően 3000$-tól 7500$-ig terjed a küldetésekért járó összeg. Ha az összes bérgyilkos küldetést teljesíted 2%-al emelkedik a végigjátszás százaléka a statisztikában, valamint megszerzed az Assassin´s Greed nevű achievement-et vagy trófeát.

GTA GTA GTA

R.U.B. Down

Egy motoros banda drogüzletet bonyolít le Acter Industrial Park-ban. A célpontjaid motoron ülnek. Egy rakétavető a legjobb megoldás, de egy gránát is megteszi. Amint a sétálóutcára érsz készülj a gránát eldobására. Mikor odaérsz dobd el, elvileg épp kiérsz, mire felrobban. Akik megmaradnak ellentétes irányba menekülnek, vagyis ha ketten maradnak valószínűleg elbukod a küldetést. Ha félsz, hogy megsérül az autó bemehetsz gyalog is, de mihelyt fegyvert veszel elő lőni kezdenek rád még azok is, akiket nem kell kiiktatnod. Lőfegyverrel nem érdemes támadnod, csak a menekülő párosra. A jutalmad 4000$.

GTA GTA GTA

Industrial Action

Acter Industrial egyik gyáránál egy üzlet lebonyolítására készülnek. Három célpontod lesz, de mivel sok lesz a testőr mindenkit ki kell iktatnod. Mikor megérkezel hajts be egész az épület hátsó részéig. Parkol majd néhány terepjáró a lépcső közelében, de ne törődj a mellettük állókkal, hiszen nem figyelnek fel rád, de mihelyt lőni kezdesz az üzletelők menekülni próbálnak majd.

Mikor elindulsz felfelé a lépcsőn ne várd meg, amíg észrevesznek és lődd le a fent álló őrt. Mikor felérsz válts egy mesterlövészfegyverre. Azzal szedd le óvatosan a hídon állókat. Kettő is lesz, az alsón hárman, a felsőn ketten lesznek. Ezután indulj el a lépcsők felé. Haladj egyre feljebb, de vigyázz. Figyeld a jelzéseket a radaron, hogy felkészülhess az azonos szinten lévő célpontokra. A jutalmad 7500$.

GTA GTA GTA
GTA

Taken out

A célpontod egy Stretch limuzinban ül, természetesen a testőreivel. Ha a közelébe érsz megkapod az instrukciókat a képernyő alján, de ezután mihelyt eltűnik a konvoj elbuktad a küldetést. Összesen két fegyveres ül majd a limuzinban és további három egy Huntley-ban a Stretch mögött. A rakétavető ismét célszerű megoldás, de ha csupán lőfegyvered van először célozd be a limuzin sofőrét, majd intézd el a testőröket. Egy idő után kiszáll a célpontod és gyalog próbál meg menekülni. A jutalmad 3000$.

GTA GTA

Bailing Out for Good

A célpont az Alderney City-i rendőrkapitányságról lép ki, mikor odaérsz. A terület tele lesz rendőrökkel. Egy Admiralba száll majd be, amelyben természetesen fegyveresek ülnek. Több megoldás van. Az egyik, hogy megvárod, amíg az autóhoz ér és akkor ölöd meg, de így körözést kapsz. Ha megvárod, amíg beszáll és követed egy darabig csendes lesz a terület, de a fegyveresekkel is számolnod kell majd. A harmadik megoldás, hogy megvárod, amíg a jármű közelébe ér, és mielőtt beszállna elütöd és továbbhajtasz. A jutalmad 3000$.

GTA GTA

Migration Control

Erre a feladatra nem kapsz sok időt. Mikor megérkezel a Booth Tunnel-hez hajts fel a helikopter-leszállóhelyre. Ekkor épp kiszáll a célpontod egy Cognoscenti-ből és elindul a helikopterbe. Egy fegyveres áll majd mellette, viszont az azonnal eltűnik, mihelyt befejezted a küldetést. A legegyszerűbb, ha rakétavetővel belelősz a helikopterbe vagy az autóba. Alternatív megoldás, hogy lőfegyverrel lelövöd, mikor kiszáll. Ha már elért a helikopterhez két megoldás van. Ha van egy mesterlövészfegyvered lődd ki vagy a sofőrt vagy az áldozatot. A jutalmad 3000$.

GTA GTA

Dead End

Ez a feladat lehet nehéz és könnyű is, mindez attól függ, hogy mennyire vagy gyors. Aderney City-ből indul egy üzlet helyszínére a célpontod egy Patriottal. Ha megérkezel mielőtt még elérné az udvart elintézheted egy rakétavetővel, vagy gépfegyverrel lelőheted a járműből. Ha már behajtott állj a keleti bejárat elé orral dél felé. Szállj ki és használd fedezéknek az autót. Dobj be néhány gránátot az ott parkoló autókra, majd szaladj az épület falához és húzódj fedezékbe. Három bejárat van és mindháromnál áll majd egy-egy Admiral fegyveresekkel, így sokan jönnek majd feléd. Ha már túl közel kerülnek hozzád hagyd el a fedezéket és indulj el befelé. A jutalmad 7500$.

GTA GTA GTA

Derelict Target

Egyértelműn az egyik legnehezebb megbízás a bérgyilkos feladatok közül. Mikor megérkezel felrobbanthatod az ott parkoló furgont és a mögötte álló járművet, de ezzel felkeltheted a rendőrség figyelmét, akikre most végképp nem lesz szükséged. Három konkrét célpontot jelöl a radar a romos épület szintjein, de rengetegen vannak a helyszínen. Mindjárt az alsó szinten vannak felrobbantható gázpalackok, de légy biztos távolságban tőlük.

Ezeket azonban csak arra használhatod, hogy a földre essenek a fegyveresek, teljesen aligha intézik el őket. Előbb érdemes az alsó szintre lemenni a déli lépcsőn. Itt lesz az egyik áldozatod. Ezután haladj felfelé az északi lépcsőn. Sokan lesznek mindjárt a lépcső tetején, így óvatosan haladj. Ha felértél és látod, hogy a közeledben senki sincs húzódj fedezékbe, erre rengeteg alkalmas tárgy van. Egész a legfelső szintre fel kell jutnod. Ha körözni kezdenek gyakran nézz hátrafelé is. A jutalmad 7000$.

GTA GTA GTA

Hook, Line and Sinker

A célpontod Alderneytől északkeletre hajózik. A radar először a partra irányít a régi villák közelébe. Itt több hajó is parkol. Ha van nálad gépfegyver válassz egyet és hajts az áldozatodhoz. Ha észrevesz elindul, de ha gyorsan hajózol utoléred Lesz egy fegyveres is mellette. Ha van nálad mesterlövészfegyver könnyebb teljesíteni a küldetést, ha egyszerűen lelövöd a partról. A jutalmad 3000$.

GTA GTA

Water Hazard

A célpont egy Marquis-on hajózik Tudor és Acter között. Ez a feladat viszonylag egyszerű. Mikor megérkezel a peronra csak vedd elő a mesterlövész fegyvert, amit kaptál és célozd be az áldozatod. Más fegyverrel nem érdemes próbálkozni, mert elmenekülhet az áldozat. A rakétavetőt csak pazarolnád, így azt is tedd el. A jutalmad 3000$.

GTA GTA

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:04 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás