Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

The Ballad of Gay Tony - Szereplők

A második epizodikus tartalom története is mindössze néhány, pontosan huszonhat fő küldetésből épül fel, de továbbra is rengeteg szereplővel találkozhatunk, ráadásul többnyire új, eddig ismeretlen alakokkal, illetve olyanokkal, akiknek csupán a nevét hallhattuk az alapjátékban, illetve a The Lost and Damned címmel megjelent első letölthető tartalomban.

Cikkünkben a The Ballad of Gay Tony fontosabb szereplőit mutatjuk be. Megemlítjük, hogy mikor és miért találkozunk velük, mi a jelentőségük az epizód, illetve az éra szempontjából.

SPOILER-VESZÉLY: Több helyen konkrétumokat árulunk el, így ha magad szeretnéd megismerni, felfedezni, kitapasztalni a trilógia utolsó, befejező részét, ne olvasd el ezt a cikket!

 

FIGYELEM: Ez a cikk még nem érte el a végleges állapotát, helyenként lehet, hogy hiányos! Hamarosan újraírjuk!

Luis Fernando Lopez

Becenév: Luis, Lou
Szinkronhangja: Mario D´Leon

A második epizodikus tartalomban egy dominikai származású férfit irányítunk. Ahogy az eddigi főhősök, Luis is okos, kiemelkedő karakter, valamint egyedi stílussal rendelkezik. A párbeszédekből egyértelműen kivehetjük, hogy nem szereti a bonyodalmakat, azt pedig főleg nem, ha megmondják neki mit tegyen, ő inkább a saját feje után megy. Szeret bulizni és tapadnak rá a csajok. Bár sok információt nem tudunk meg a múltjáról, az mindenképpp kiderül, hogy azelőtt átlagos Liberty City-i polgár lehetett, aki a Burger Shot-ban dolgozott, de már a játék kezdetekor Tony Prince, az város éjszakai életének szívének (vagy ahogy Luis mondja: "a város királya") szárnya alatt kidobóként, testőrként dolgozik. Persze ezért piszkos ügyekbe keveredik, így van köze a város alvilágához.

Tony Prince

Becenév: Gay Tony
Szinkronhangja: D. B. Cooper

Tony Prince mint ahogy fentebb írtuk a város éjszakai életének egyik legmeghatýrozóbb alakja. A két legnyagyobb éjszakai klub, a Maisonette 9 és a Hercules tulajdonosa. Utóbbi egy meleg szórakozóhely. Tony maga is meleg, de nem egy olyan "lányra" kell számítani, mint amilyen Bernie volt az alapjátékban, a fejlesztők sokkal realisztikusabban alkották meg a második epizodikus tartalomban a homoszexuális karaktereket, így egy kicsit "lazább de férfias" jellemű emberke adja nekünk a megbízások nagyrészét. Tony egy kicsit paranoiás, szétszórt és meggondolatlan. Egyesenken Rosenberg juthat az eszébe a GTA Vice City-ből. Jóban van az Ancelotti maffiával. Igazán akkor kerül slamasztikába, amikor úgy dönt két millió dollárért megveszi azt a bizonyos gyémántot, ami Niko Bellic-kel egy hajón érkezett Liberty City-be, ugyanis a drágakőre sokan pákyáznak, igazából az a kérdés, hogy ki nem?

Mrs. Adriana Lopez

Becenév: Mrs. Lopez
Szinkronhangja: Lucia Armendariz

Luis édesanyja nagyon kedves asszony, tipikus anyuka, akinek nem tetszik ahogyan a kicsi fia él. Azt szeretné, ha Luis egy biztonságos munkát választana és ott hagyná az éjszakai klubokat, és többször is megpróbálja rábeszélni, hogy menjen egyetemre, persze sikertelenül. Valójában csak egyszer ad küldetésnek nevezhető megbízást. Egy "üzletembert" mutat be Luis-nak, aki persze nem szép dolgokkal üzletel. Egyébként azokban a bejátszásokban láthatjuk, amelyek Armando és Henrique küldetéseit előzik meg. Amit még megtudunk az az, hogy nagyon finom ételeket tud főzni, illetve hogy attól retteg Luis olyan lesz, mint az apja. Szeretné, ha a fia komolyabban venné az életet.

Henrique Bardas

Becenév: Rique
Szinkronhangja: J. Salomé Martinez Jr.

Armando Luis egyik régi haverja. Mrs. Lopez-nél találkozunk vele és a másik haverjával, Henrique-vel. A páros elválaszthatatlan, így mindig együtt látjuk őket. Még a játék elején megtudjuk, hogy az IQ-ja 76-os,  vagyis az intellektus működésének határesete, de néha úgyérezzük, hogy valójában ez a szám kisebb és már-már a debilitás jelei mutatkoznak meg drága barátunkon. Ez beszédén is érezhető. Armando-val együtt drogokkal üzletelnek és bizony gyakran nagy fába vágják a fejszéjüket. A játék során azért is fontos karakter, mert az új fegyvereket tőle szerezhetjük be.

Armando Torres

Becenév: Armando
Szinkronhangja: Jamie Fernandez

Armando, Luis és Henrique együtt nőttek fel. Henrique-vel együtt lóg, miután Luis otthagyta a sarkot és belemerült Liberty City sötét éjszakai életébe. Ezt fel is rója neki párszor. Ő már agyilag értelmes szinten van. Ahogy fent már említettük drogokkal üzletel, így kemény küldetéseket és mellékküldetéseket kell teljesítenünk vele. Továbbá a játék során jelentős, hogy több új járművet  is tud biztosítani nekünk, bárhol vagyunk, ha felhívjuk őt.

Rocco Pelosi

Becenév: Rocco
Szinkronhangja: Greg Siff

Rocco az egyik első ember, ait megismerünk a játékban. Az Ancelotti maffia egyik embere, akitől régen Tony kölcsön kért egy kis pénzt. Ezért többször segítenünk kell neki, egészen addig amíg ki nem egyenlítődik a tartozás.

Vince

Becenév: Vince
Szinkronhangja: John Tormey

Vince Rocco nagybátyja, többször látjuk őket együtt. Természetesen ő is az Ancelotti maffia embere. Mint már azt fent említettük Tony tartozik Rocco-nak, vagyis így Vince-nek is. Külön megbízásokat nem ad.

Yusuf Amir

Becenév: Yusuf
Szinkronhangja: Omid Djalili

Yusuf nevét már az alapjátékban is hallhattuk. Playboy X és Niko segített neki megtisztítani egy építkezést. Ezúttal már személyesen is találkozhatunk az arab milliárdossal. Amint belépünk a lakásába szembetűnik egy hatalmas Algonquin modell, ami aranyból készült. Később kiderül, hogy van egy egyedi gépfegyvere szintén aranyból, egy arany luxusautója, valamint egy elegáns helikoptere. Nem csak ingatlanokban utazik, de sokszor egyedi dolgokat kell neki ellopnunk, mint például egy vasúti kocsit, vagy épp egy katonai helikoptert, de mikor Luis az egyik meló előtt megkérdezi, hogy esetleg a Boldogság szobor-e a következő célpont, elgondolkodik rajta. Egyébként kedves ember, Tony jóbarátja. Nagyon tiszteli az apukáját.

Módosítva: 2012. 07. 04. 04:23 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás