Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Social Club

A Grand Theft Auto IV megjelenése előtt pár nappal indította el a Rockstar Games a Social Club rendszerét, mellyel a játékosokat kívánta mégjobban összehozni. Ezen az oldalon különböző klubokba tartozhatunk, ha összekötjük profilunkat PlayStation Network ID-nkkel, Xbox LIVE vagy Games for Windows LIVE gamertag-ünkkel. Az egyes Rockstar Games által fejlesztett videojátékokhoz tartoznak klubok, ahová a játékbeli statisztikánk alapján kerülhetünk be. Ezek a játék szekciójában a Features menüpont alatt tekinthetőek meg. Alant felsoroltuk ezeket a klubokat, leírtuk, hogy melyiknek mi a lényege és persze azt is tisztázzuk, hogy melyikbe hogyan lehet bekerüni.

Infected

A játék többjátékos módjában elkaphatunk egy amolyan vírust, amitől a játékosunk zombi kinézetű lesz. Ez a fejlesztőktől terjedt át a játékosokra az online rendezvények során, ahogy megölték őket, és fokozatosan terjedt szét a világon. Persze nem muszáj zombi alakban játszanunk a multiplayer-ben, de ennek ellenére aki számára már elérhető a speciális kinézet felkerül egy listára a Social Club-on, melyet az Infected logó alatt tekinthetünk meg. Itt egy térkép jelenik meg, és egy színskála alapján megtekinthetjük, hogy melyik államban mennyi fertőzött van. Cikkünk megírásakor Németországban van a legtöbb. Magyarország a legalacsonyabbakat jelző színnel, vagyis kékkel van jelölve, ennek ellenére előkelő helyen van a listán. A 125-ből a 22. Lehetőség van táblanézetre is, ahol listázva vannak az államok a fertőzöttek száma alapján. Azt is megtekinthetjük, hogy hol melyik nap jelent meg a vírus.

Marathon

Liberty City mérete hatalmas, rengeteget lehet benne utazni, úszni, sétálni. Ez alapján folyamatban van egy úgynevezett Liberty City Marathon, ami különböző feladatok teljesítését jelenti. Bal oldalt egy táblázatot láthatunk, ahol ezek fel vannak sorolva. Itt figyelemmel követhetjük százalékban, hogy mennyire teljesítettük ezeket, és megtekinthetjük, hogy ki teljesítette őket a leggyorsabban. A jobb oldalon kis kártyák váltakoznak, ahol szintén azt láthatjuk, hogy hány százalékra teljesítettük az egyes feladatokat, melyek a következők: Walk & Run (futás) - 400 mérföld, Drive (Vezetés) - 4000 mérföld, Swim (Úszás) - 40 mérföld, Activities (Tevékenységek) - 400 látogatás, Fire (Lövés) - 120 000 töltény, Jack (Járművek ellopása) - 2400 jármű, Stunts (Mutatványok) - 8000 mutatvány, Public Transport (Tömegközlekedés) - 400 mérföld, Arrested (letartóztatva) - 120-szor, Wasted (Eszméletvesztés) - 600-szor. Egyébként a bal oldali táblázat felett kiválaszthatunk egy barátot, akivel összehasonlíthatjuk az adatainkat.

Millionaire´s Club

A milliomosoknak is van fenntartva egy klub. Ide azok kerülnek, akik már több, mint 1 000 000$-t szereztek a játékban. Ez nem kell, hogy az aktuális pénzösszeged legyen, az eddig birtokolt mennyiséget számítja a játék. A Social Club rangosorolja a játékosokat a gyűjtéshez szükségelt idő alapján. A jobb oldalon megtekintheted a pontos összeget, illetve kapsz egy tagsági kódot is. Érdekesség, hogy egy kis útmuató füzetke is megtekinthető, ahol sorrendben vannak felsorolva a legjövedelmezőbb tevékenységek.

The Story Gang

Akik végigjátszották a játék fő történetét egy klubba kerülnek, ahol rangorolásra kerülnek a játékosok a teljesítésre szükségelt idő alapján. A háttérben érdekes kacatokat figyelhetünk meg. A legérdekesebb egy repülőjegy, amely Niko Bellic nevére szól és San Andreas-ba érvényes.

Hall Of Fame

Ez egy nagyon elit klub, mivel itt azon játékosok vannak felsorolva, akik a legjobban teljesítettek a játékban a statisztikák szerint, akik az élen vannak az egyes klubokban, akik a leggyorsabban lelőtték a galambokat, satöbbi.  Viszont a Trophy Shelf-re kattintva megnézhetjük saját trófeáinkat is, merthogy vannak, ha mi is teljesítettük az egyes feladatokat, klubtagságokhoz szükséges feltételeket.

The 100% Club

Ide azon játékosok kerülnek, akik elérték a 100%-ot a statisztikájukban. Itt is a teljesítéshez szükségelt idő alapján kerülnek rangsorolásra. Érdekesség, hogy kinyomtathatunk pár dolgot, egyfajta elismervényeket, hogy végigjátszottuk a játékot, illetve a kulcsra kattintva különleges letöltéseket érhetünk el.

LCPD Blotter

Ez egy nagyon érdekes statisztika. Itt nem lehet eredményt elérni. Az itt lévő távlázat tulajdonképpen adatokat prezentál, melyeket az összes játékos befolyásol. Azt tekinthetjük meg, hogy előző nap hol történt a legtöbb bűncselekmény, ez alapján rangsorolva vannak helyek, ahová ne menjünk a rendőrök szerint. Ugyanígy vannak listázva konkrét utcák is. Azt is megtudjuk innen, hogy hányszor hívták ki a rendőrséget,  a N.O.O.S.E. kommandós egységeit, hogy melyik volt a leghasználtabb fegyver, hogy hány bűnözőt tartóztattak le, és hogy hány autót loptak el. Érdekességként jobb oldalt kis CNT híradós videókat tekinthetünk meg.

ZiT

További érdekesség, hogy a ZiT rendszer által kért zeneszámok eltárolódnak a Social Club-ban, így egy számlista állítható össze és részleteket hallhatunk az érintett zeneszámokból. Ez a jobb felső sarokban lévő ZiT ikonra kattintva valósítható meg. Ezt megnyitva elérhetővé vállnak az eddig megjelent zenés albumok, illetve jobb oldalt fel vannak sorolva a tulajdonunkban lévő játékok. Ezek címére kattintva érhetőek el a zeneszámok.

Módosítva: 2019. 05. 31. 11:09 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás