Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Autóversenyek

Bár a Grand Theft Auto epizódok főleg a bűnözés világa körül forog már az első külső nézetes rész óta kerülnek autóversenyek a játékba többnyire melléktevékenységként. Az illegális futamok sokat dobnak a játék hangulatán. A fejlesztők a GTA IV-ben is megörvendeztettek minket néhánnyal.

Az első versenyen Brucie No.1 c. küldetésében veszel részt. Ennek teljesítése után egy szöveges üzenet érkezik Niko mobiltelefonjára, melyben ajánlatot kap további futamokon való részvételre. Ha a névjegyzékben Brucie neve alatt a Race opcióra mész különböző futamokon vehetsz részt. Brucie attól függően, hogy a város melyik részében vagy ajánl egy futamot. Három-három van Alderney-ben, Algonquin-Bohan és Broker-Dukes egységben.

Miután mind a kilencet megnyerted újra nevezhetsz a fent említett instrukciókat követve, így rekorddöntés is lehetséges, hiszen a játék számolja az eltelt időt. Minden futam után 500$ jutalmat kapsz, ha be van kapcsolva az automatikus mentés megtörténik a játékállás elmentése és az összes verseny abszolválása után, illetve 20 futam megnyerése után egy-egy achievement vagy egy trófea jár, valamint 2%-al emelkedik a végigjátszás állapotát közlő szám a statisztikában.

GTA GTA GTA

A legfontosabb szabályok, hogy a futam kétféleképpen indulhat. Ha beállsz a jelzésbe 3 másodperc felkészülés után vagy ha nekiütközöl az egyik ellenfelednek azonnal. Előbbi előnyösebb, hiszen bár utóbbinál sebességgel haladsz az ütközéstől kipördühetsz. Az útvonalat sárga sugarak jelzik, melyek hasonlítanak a GTA San Andreas-ban megismert ellenőrzőpontokra. Ugyanúgy van bennük egy nyíl, ami mutatja, hogy milyen irányba kell fordulnunk a következő ellenőrzőpont eléréséhez. Ha találsz a verseny közben egy jobb autót átszállhatsz, erre egy perced van.

A szerelőműhelyek szolgáltatását nem veheted igénybe. Ha beállsz egy garázsba elbukod a futamot. Három és öt körös futamok vannak. Fegyvert nem használhatsz, ha körözést szerzel csak magadat hátráltatod. Bár nem zárnak ki, ha a futam közben kelted fel a rendőrök figyelmét, a rajthoz  nem mehetsz zsarukkal a nyakadban, előbb le kell ráznod őket. Az ellenfelek autójának típusát véletlenszerűen választja ki a játék. Ajánlott egy Infernus-szal végigvinni a futamokat, hiszen kezes és gyors. A vezetést illetően viszont  szükséges leszögezni néhány alapvető tényt.

A kéziféket sose használd. Még a kanyar előtt fékezz és szép lassan fordulj. A riválisok néha kipördülnek. A forgalom miatt érdemes egy hajnali órát választani és tiszta időben. Ha esik az eső csúszós lesz az aszfalt, ezért próbáljunk tiszta időben nekivágni a futamoknak. Néha sok a korlát és a fal is kidomborodik. Ezeket kerüld el, mert ha nekiütközöl könnyen felakadsz.

Alant egy táblázatban leírtuk az egyes futamok útvonalát és egy térképet mellékeltünk, amelyen az útvonal sárga színnel van jelölve, illetve kékkel az esetleges rövidítések, melyeken haladva előnyre tehetsz szert. Ez alatt felsoroltuk a vetélytársak járműtípusait, amelyekkel találkozhatsz. Általában az ott felsorolt csoportosításokkal találkozhatsz, de fontos leszögezni, hogy nem mindig fordul elő mind egy csoportból, illetve előfordulhat, hogy más járműveket is generál a játék a versenyhez, mivel véletlenszerűen választja ki a program a rivális autókat.

Futam neve
Térkép
South Broker Térkép
Airport Run Térkép
Dukes Boulevard Térkép
South Algonquin Térkép
Road to Bohan Térkép
Star Junction Térkép
Elevated Alderney Térkép
South Alderney Térkép
North Alderney Térkép
Járműtípus
Rivális járművek neve
Izomautók Sabre GT, Vigero
Pickup-ok Bobcat, Contender, Cavalcade FXT, Rancher
Ötajtósak Habanero, Huntley Sport, Landstalker, Rebla
Kétajtósak Bobcat, Blista Compact, Futo, Fortune
Sportkocsik Banshee, Feltzer, Sultan RS
Modern/Négyajtósak DF8-90, Schafter, Sentinel, Sultan
Lowrider-ek Manana, Peyote, Voodoo, Virgo
Vegyes Comet, Ingot, Solair, Stratum
Szuperautók Comet, Infernus, Super GT
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:04 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás