Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Felvehető tárgyak

Akárcsak más videojátékokban, a Grand Theft Auto epizódokban is voltak felvehető ikonok, melyek valamilyen segítséget nyújtottak a játékosnak - legyen az reális vagy irreális -, esetleg mellékküldetéseket indítottak el. Voltak, de a Grand Theft Auto IV-ben már nincsenek. Akkor miért is van ez a cikk?

Azért, mert bizonyos értelemben mégis vannak. Ezek azonban sokkal reálisabb dolgok. Ráadásul nem a föld felett lebegnek, hanem véletlenszerűen helyezkednek el rásimulva a talajra. A felvehető tárgyak között szerepelnek természetesen elsősegély csomagok, golyóálló mellények és fegyverek. A sorozat negyedik fő epizódjában és annak kiegészítőiben már elejtett tárgyakat - téglákat, poharakat, stb. - is felvehetünk. A küldetések során és néhány többjátékos módban különböző csomagokat is fel kell szednünk. Ezeket az eldobott tárgyakat PlayStation 3 atomgépezeteken az L1 gombbal, Xbox 360 konzolokon az LB (Bal gomb) gombbal, személyi számítógépeken pedig az E billentyűvel vehetjük fel, majd attól függően, hogy ez egy eldobott hulladék vagy egy küldetéshez szükséges csomag a tüzelésnek megfelelő gombbal eldobhatóak vagy a fent ismertetett, úgynevezett akció gombbal elhelyezhetjük őket a szükséges ponton. Alant egy táblázatban ismertetjük ezeket a felvehető tárgyakat.

Tárgy képe és neve
Leírás

Elsősegély csomag

Ezúttal nem egy egyszerű szív ikont, hanem egy részletesen kidolgozott elsősegély csomagot kell felvennünk, ha szeretnénk megnövelni a játékos életerejét. Ezek zöld táskák fehér kereszttel az oldalukon. Többnyire kórházaknál találhatunk ilyeneket, de sikátorokban is vannak elrejtve, valamint küldetések során az épületek falán is felfedezhetünk párat.

Golyóálló mellény

Golyóálló mellényeket nem csak a fegyverboltokban és Little Jacob-tól vehetünk, a küldetések során és azokon kívül is találhatunk párat elrejtve a város olyan pontjain, ahol nem igazán járnak emberek. Mivel sötét színe nehezen kivehető egy fényes piros aura veszi körül, amitől rögtön azonosítható.

Fegyverek

Ha lelősz egy fegyverest az elejti a fegyverét és a földre kerül. Már nem lebeg, ezért hogy tisztán kivehető legyen egy piros aura jelzi hollétét. Természetesen most is találunk elvesztett fegyvereket a sikátorokban, nem is keveset.


Pénz

Ha egy járókelő olyannyira megsérül, hogy elveszíti az eszméletét - akár a játékos keze által, akár valamilyen játékbeli váratlan esemény folytán - a készpénz, ami nála van a tiéd lehet, ha felveszed a pénzköteg ikonokat, melyek a testek mellett jelennek meg. Ilyen ikonokat a multiplayer meccsek során is felvehetsz, ha felveszed a lelőtt ellenfél mellet megjelenő köteget.

Eldobott tárgyak

A városban nagyon sok a szemét és az építkezési törmelék. Még a játék elején, pontosan a Bull In China Shop című küldetés során megismerkedsz azzal a lehetőséggel, hogy a főhős téglákat vehet el és dobhat el. Ha próbálkozol más tárgyakkal is rájösz, hogy elejtett kávés poharakat, üvegpoharakat az éttermekben és egyéb hulladékokat is felvehetsz.

Elrejtett tárgyak

Elrejtett kellékekkel főleg a Mafiya Work és Team Mafiya Work többjátékos módokban találkozhatsz. Küldetések során is ritkán, de olyankor többnyire automatikusan felveszi Niko, csupán elhelyeznünk kell a bombákat vagy más csomagokat. A multiplayer játékok során drogokat, csomagokat és emberi fejeket kell elszállítani.

 

Kapcsolódó térkép

Felvehető tárgyak térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 10:58 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás