Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
2025 ŐSZÉN JÖN A GRAND THEFT AUTO VI PLAYSTATION 5 ÉS XBOX SERIES X|S KONZOLOKRA! - NÉZD MEG A TRAILERT!
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I

GTA IV - Véletlen találkozások

A GTA IV-ben nem csak a barátaiddal és munkaadóiddal találkozhatsz. Miközben Liberty City utcáin jársz, 14 különféle személlyel (a játék ezt "Strangers"-nek, azaz idegeneknek, ismeretleneknek nevezi) találkozhatsz, akik kisebb-nagyobb munkákkal látnak el, vagy szívességekre kérnek meg. Néhány ilyen személlyel többször is találkoznod kell annak érdekében, hogy az összes feladatukat teljesítsd. Akadnak köztük teljesen új arcok, de vannak, akikkel a játék történetének bizonyos teljesítése után találkozhatsz.

A küldetések automatikusan, felvezető videó kíséretében indulnak. Ahogy mászkálsz a városban, a speciális karakterek lelőhelyének közelébe érve egy kis kék emberke tűnik fel a radaron, amely őket hivatott jelezni. Néhány karakter csak bizonyos napszakokban érhető el. Ha az összes, még élő személlyel találkoztunk, az Xbox 360 LIVE, illetve a Games for Windows LIVE rendszer megjutalmaz minket a "No More Strangers" nevű achievement ajándékpontjaival vagy a PlayStation Network egy trófeát ad, ha pedig  az elérhető 22-ből a kért 16 küldetést sikeresen elvégeztünk, akkor egy lépéssel közelebb kerültünk a 100%-hoz - egészen pontosan 5 százalékkal. Van egy kis csalafintaság is abban, hogy nem kell minden küldetést teljesíteni. Mivel több személlyel csak akkor találkozhatunk, ha életben hagyjuk őket velük nem kötelező találkozni, van még egy fickó, aki küldetéseinek teljesítése nem feltétele a 100%-os végigjátszásnak. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem kell találkoznod vele, mert sok esetben a második találkozásokhoz előbb Jeff megbízásait is teljesíteni kell.

Brian

Első találkozás

Roman "It´s your call" nevű küldetése után megjelenik a radaron egy kék jel. Sétáljunk a személy közelébe, majd nézzük meg a bejátszást. Brian arról beszél, hogy milyen gazdag, és hogy milyen jól megy az élete, majd mielőtt távozik, minden ok nélkül ad egy kis pénzt Niko-nak. A jutalom 100$.

GTA GTA

Második találkozás

Little Jacob "Shadow" nevű küldetése után egy újabb ismeretlen jelző ikon jelenik meg a radaron Niko lakásának környékén. Ismét Brian az, aki leszólít. Arra kér, hogy szállítsuk a drogkereskedőkkel megbeszélt helyre, és ügyeljünk, hogy minden rendben menjen. Fegyverre itt nem lesz szükségünk. Miután megkapta az adagot, vigyük a kért helyre. A jutalom 200$.

GTA GTA GTA

Harmadik találkozás

Brian-nel ismét találkozhatunk, ha Broker utcáit tapossuk egy héttel a második találkozás után. Sokat változott az élete az utolsó találkozás óta; azt állítja, hogy tiszta, és felhagyott a drogozással. A barátnőjével eljegyezték egymást, és sajnálja, amit a múltban tett. Hogy teljesen megtisztuljon, Brian-nek rendeznie kell a tartozását néhány drogdílerrel. Arra kéri Niko-t, hogy vigye őt a helyszínre, és felügyelje a folyamatot. Természetesen a dolgok rosszra fordulnak, és a dílerek több pénzt akarnak Brian-től. Szálljunk ki az autóból, és intézzük el a dílereket, közben ügyeljünk Brian életére is. Ha meghaltak, vigyük haza Brian-t, cserébe néhány személyre szabott jó tanáccsal látja el, valamint megjutalmazza Niko-t. A jutalom 500$.

GTA GTA GTA

Badman

Először Little Jacob egyik küldetésének alkalmával találkozhattunk ezzel az érdekes arccal, de ő és Niko nem nagyon beszéltek egymással. Szerencsénkre Badman az egyik ismeretlen, akivel találkozhatunk a játék során. Ha a Dukes Boulevard-on hajtunk végig, akkor megjelenik az ilyenkor szokásos ikon. Menjünk Badman-hez majd nézzük meg a bejátszást. A jamaikai arról panaszkodik, hogy az oroszok pitiáner üzleteikkel teret nyernek a drog-bizniszben, Niko pedig felajánlja, hogy rendet rak a környéken. Badman-nel hajtsunk a helyszínre, ahol épp folyik az üzlet, majd tegyük el láb alól a 7-8 jól felszerelkezett ruszkit. A jutalom 500$.

GTA GTA GTA

Mel

A Broker Bridge alatt találkozhatunk Mel-lel, leghamarabb az Escuela of The Streets c. küldetés után. Ő az egyik iszákos alak Vlad bárjából. Akárcsak Brian, ő is felhagyott káros szenvedélyével, de azért kér még tőlünk egy szívességet. A folyamatos alkoholizálása miatt még tartozik néhány személynek, ezért megkéri Niko-t, hogy vigye őt el a találkozó helyszínére az Outlook-i körforgalomhoz. Tegyünk így, hogy Mel rendezni tudja az adósságait. Sajnos a pénz nem felel meg a kapcsolatnak, az ő feladata, hogy tegye el Mel-t láb alól. Öljük meg őt, két társával együtt. Ezek után vigyük Mel-t a híd alá, ahol felvettük. A jutalom 500$.

GTA GTA GTA

Ileyna Faustin

A vidámparkban futhatunk össze Mikhail Faustin özvegyével a The Puerto Rican Connection c. küldetés után, aki eléggé megviselt állapotban van. A férje halála óta nagyon egyedül van, de nem tudja, hogy Niko ölte meg Mikhail-t. Elfogyott a pénze, és a lánya miatt is aggódik. Azt szeretné, hogy a lánya ne randevúzzon többet az aktuális barátjával, de könyörög, hogy vessünk véget a gyilkosságoknak. Balszerencséjére egyetlen esélyünk a további találkozók megelőzésére, ha megöljük a srácot.

GTA GTA GTA

Hossan

Algonquin utcáin találkozhatunk a táskákat áruló Hossan-nal a The Puerto Rican Connection c. küldetés teljesítése után. Vele együtt érkezett Niko Liberty City-be, a hajón beszélgettek, mikor a város közelébe értek, így ismerős lehet. Miután váltunk pár szót az amerikai életről, valaki hívja őt a mobilján. Az egyik vevőjétől kell átvennie a pénzt. Pattanjunk rögtön autóba, és hajtsunk a megjelölt helyszínre. A videóban megnézhetjük, amint a vevő megtagadja a pénz átadását, mondván, hogy nem ad jó amerikai dollárt illegális bevándorlóknak, lefejeli Hossan-t, majd elhajt. Azon nyomban vegyük üldözőbe, és lőjük szitára. Ajánlott egy gyors járművel a helyszínre menni, mivel a célszemély egy Banshee-vel menekül. Vegyük fel az elejtett pénzeskötegeket, majd hajtsunk a térképen jelölt ponthoz. Érdekes módon az otthagyott táskáknak nem esik baja. A jutalom 500$.

GTA GTA GTA

Sara

Első találkozás

Algonquin szólít meg minket ez a furcsa nő, és arról érdeklődik Niko-nál, hogy megvan-e még a vonzereje, beszél a zátonyra futott házasságáról, majd egy fuvart kér. Szálljunk autóba és vigyük őt a jelölt helyre. Ha odaértünk Sara állítólagos barátja ránk támad, de ne öljük meg; ha ráfogunk egy fegyvert egyből meghátrál. Sara természetesen eltűnik.

GTA GTA GTA

Második találkozás

A 45-ös mólónál találkozhatunk ismét Sara-val, aki látszólag nem emlékszik ránk. Arra kér, hogy hozzunk el neki egy csomagot a Perseus-ból. Hajtsunk a ruhaboltba és beszéljünk az üzletvezetővel. Kiderül hogy a pakk 500 dollárba kerül, de ennek ellenére vegyük meg, és vigyük el Sara-nak. 1000$-al jutalmazza szolgálatainkat, de valójában a költekezés miatt csupán 500$ a jutalom.

GTA GTA GTA

Pathos

Első találkozás

A Star Junction-ön futhatunk össze a kitörni készülő repperrel a The Puerto Rican Connection c. küldetés teljesítése után. A beszélgetésetekbe beavatkozik a „művész” egy-két rosszakarója. Pathos összeverekedik velük, ám egyedül nem bír velük. Rohanjunk át az úton, majd rendezzük el a nézeteltérést Niko Bellic-módra. A jutalom 500$.

GTA GTA GTA

Második találkozás

Ismét a Star Junction-ön futhatunk össze repper barátunkkal, akit ismét megtámadnak, sőt meg is lövik őt. Intézzük el a támadókat, majd vigyük Pathos-t a legközelebbi kórházba. Ezúttal nem kapunk tőle pénzt a segítségért, de megígéri, hogy megemlíti Niko nevét a legújabb lemezén – közvetlenül Isten és az anyja után.

GTA GTA GTA

Marnie

Első találkozás

A bankrablás - Three Leaf Clover c. küldetés - után a bankhoz közeli parkban Algonquin déli részén egy jajgató nő hangja ütheti meg a füledet. Az egyik lócán egy fiatal szőke lány ül beesett szemekkel és láthatóan szenved. Mikor Niko odamegy hozzá drogot vagy pénzt kér tőle. Niko eleinte el akar menni, de később megadja magát és beleegyezik abba, hogy elviszi a lányt egy drogdílerhez. A feladatunk nem más, mint elvinni Alderney City-be. Útközben kiderül, hogy a hölgyet Marnie-nak hívják és a főhős próbálja meggyőzni őt, hogy tegye le a drogot. Mikor megérkeztek Niko 500$-t ad kölcsön neki.

GTA GTA GTA

Második találkozás

Később Middle Park West-ben ismét felbukkan Marnie. Niko régi ismerősként köszönti. Ismét egy fuvart kér, viszont most már nem egy drogdílerhez kell elvinnünk őt. Elmeséli, hogy megváltozott az élete és szeretne hazatérni a családjához. A célállomás az Easton-i vasútállomás. Jutalmat ugyan nem kapunk ezért, de most nem kell kölcsön adnunk sem. Érdekesség, hogy később Marnie ír egy e-mailt Niko-nak, amelyben megköszöni a segítséget.

GTA GTA GTA

Gracie

Gracie-vel az írek küldetései során találkozhatsz. Ms. Ancelotti a nő, akit a történet során el kell rabolnunk. Az A Diamond Is A Girl´s Best Friend c. küldetés után ismét feltűnik a Baggage Drive-i házánál Acter negyedben. Természetesen azonnal felismeri Niko-t, mikor közel megy és sikítani kezd. Ekkor az épület hátsó részéből az Ancelotti maffia testőrei rohannak ki és rádtámadnak. A feladat megölni őket. Jutalom nem jár ezután a találkozás után, viszont a rád támadóknál rengeteg fegyver és készpénz van, amit felvehetünk.

GTA GTA

Eddie Low

Első találkozás

Miután bejárható lesz Alderney sziget is az AutoEroticar autószalonnal szemben lévő sikátorban este 22:00 és hajnal 4:00 között egy férfi bukkan fel. Niko vele is szóba állhat, ha közel sétálunk a jelzéshez. Mindjárt az első bevezetőben megtudjuk, hogy Eddie Low talán a legperverzebb polgár Liberty City városban. Egy táska van nála, amit el kell tüntetnie. Meggyőzi Niko-t, hogy vigye el őt Alderney City-be a dokkokba. Keressünk egy autót és várjuk meg, amíg Low beszáll. A célállomás a Ferry Terminal. Itt egy táskát dob be a vízbe, melynek tartalmáról később a www.libertytreeonline.com internetes oldalon olvashatunk. Ha ezzel megvagyunk vigyük el Westminster negyedbe. Jutalom nem jár a segítségért, de az is elég, hogy megszabadultunk tőle egy időre.

GTA GTA

Második találkozás

Másodszor is találkoznunk kell Eddie Low-val. Ismét este 22:00 és hajnal 4:00 között bukkan fel, ezúttal a Crockett Ave-ről nyíló sikátorban. A bevezetőben meglepi Niko-t, ugyanis a semmiből ugrik elő, a természete sokkal idegesítőbb lett, ráadásul kiderül, hogy tényleg elmeháborodott, mert késsel rátámad Niko-ra. A feladat megvédeni magunkat, vagyis meg kell ölnünk Low-t.

GTA GTA GTA

Jeff

Első találkozás

Bár Jeff-fel elvileg nem lenne kötelező találkoznunk a 100%-os végigjátszás megszerzéshez, mégis meg kell ezt tennünk legalább kétszer, mivel néhány találkozás csak az ő megbízásainak teljesítése után érhető el. Először a Photo Shoot c. küldetés után találkozhatunk vele East Holland negyed közepén. Nem véletlenül csak a fent megnevezett misszió után, hiszen ekkor kapjuk meg azt a mobiltelefon-készüléket, amely képes fényképek készítésére. Jeff ugyanis megtudja, hogy a felesége megcsalja, Niko-t pedig azzal bízza meg, hogy tudja meg ki az. Egy Stallion parkol majd a közelben, amellyel követhetjük a hamarosan megérkező fekete Feltzer-t. Egész a SuperStar Cafe-ig kell követni a szeretőket. Ott aztán az emeleten foglalnak helyet egy asztalnál. Óvatosan menjünk fel, nehogy rájuk ijesszünk. Ott készítsünk egy jó képet a párról, majd azt küldjük el Jeff-nek. A jutalom 1000$.

GTA GTA GTA

Második találkozás

Jeff telefonszáma még megmarad a telefonunk névjegyzékében, ami nem egy hiba a játékban. A második találkozás ugyanis érdekes módon nem az általános módon történik. Nem nekünk kell megkeresnünk őt, mivel felhív és a földalatti parkolóházba hív minket a Silicon Street-re. A bejátszásban megtudjuk, hogy meghalt a felesége. Egy "véletlen baleset" folytán 50 késszúrás végzett vele. Jeff Blista Compact-jének csomagtartójában van a holttest. Niko azt kapja feladatul, hogy jutassa azt a tenger fenekére. Ezt egy konkrét helyen, a Walnut Avenue-n kell megtennünk. Hajtsunk a víz felé minél gyorsabban, majd ugorjunk ki a járműből. A jutalom 5000$.

GTA GTA GTA

Harmadik találkozás

Harmadszorra már tényleg nem kötelező találkoznunk Jeff-fel, azonban az érdekesség kedvéért mégis érdemes. Ismét véletlenül találkozhatunk vele, ezúttal a Feldspar Street-en. Egy lócán ülve szólítja meg Niko-t. Ez a küldetés hasonlóan a Brian-nel való első találkozáshoz csak egy bevezetőből áll. Megtudjuk, hogy Jeff azóta ismét megnősült, de ugyanazok a problémák léptek fel, a felesége megcsalja. Ismét arra kéri Niko-t, hogy ölje meg őt, azonban ezt a főhős elutasítja és Jeff dühében elrohan, ekkor pedig egy autó elüti. Jutalom természetesen nem jár, de a bejátszás után felvehetjük Jeff készpénzét.

GTA GTA

Ivan

Ha az Ivan The Not So Terrible c. küldetés során életben hagyjuk Ivan-t később felbukkan Alderney City-ben a Three Leaf Clover c. küldetés után. Mivel a karakter élete a játékostól függ nem kötelező találkozni vele a 100%-os végigjátszás eléréséhez. Egy ismerősétől szeretné behajtani a kölcsönadott pénzt, ebben pedig Niko segítségét kéri. A feladatunk nem más, mint hogy autóval vigyük el őt Acter negyedbe a Bernest Road-ra. Persze a pénzt nem akarják visszaadni, ezért iktassuk ki a fegyvereseket. A jutalom 1000$.

GTA GTA GTA

Clarence

Ha a Holland Nights c. küldetés során életben hagyjuk Clarence-t mindjárt a küldetés után találkozhatunk vele a közeli Vauxite Street-en. Eleinte úgy tűnik csak megköszöni, hogy Niko nem lőtte le, de aztán elmondja, hogy mindenét elvesztette és ezért a főhős a hibás, így pisztollyal megpróbálja megölni őt. Értelemszerűen meg kell őt ölnünk. Természetesen nem szükséges Clarence-szel beszélnünk a 100% eléréséhez. Az elejtett készpénzt felveheted majd.

GTA GTA GTA

Cherise

Ez a küldetés csak akkor érhető el, ha nem ölted meg Cherise-t (Dwayne exbarátnőjét) a Ruff Rider c. küldetés alatt. Cherise elmondja, hogy próbált felhagyni a régi életstílusával, de úgy tűnik, mégis veszélyben van. Az új barátja bántalmazza őt. Niko megígéri, hogy elrendezi az ügyet, de Cherise kéri, hogy ne végezzünk a sráccal. Vigyük Cherise-t a barátja lakásához, majd menjünk a jelzett helyre. Niko számon kéri a bántalmazót, mire az fegyvert ránt. Hagyjuk jól helyben a szerencsétlent, hogy többet ne legyen tiszteletlen a nőkkel szemben. Cherise köszönetet mond, ha csak összeverjük a bántalmazót, de ha megöljük elmenekül.

GTA GTA GTA

Kapcsolódó térkép

Véletlen találkozások térkép
Módosítva: 2019. 05. 31. 11:04 ▪ Szerző: Rider, Ben Dover és Visal
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás