Lépj be, vagy csatlakozz a közösséghez!Felhasználónév:

Jelszó:
Elfelejtettem a jelszavam!

Regisztráció
Bejelentkezve szeretnék maradni
Grand Theft Auto Online Grand Theft Auto V GTA Chinatown Wars GTA The Ballad of Gay Tony GTA IV: The Lost and Damned Grand Theft Auto IV GTA Vice City Stories GTA Liberty City Stories GTA Advance GTA San Andreas GTA Vice City Grand Theft Auto III Grand Theft Auto 2 GTA London 1969 Grand Theft Auto I


GTA IV - Járművek » Hajók

A vízen továbbra is vannak hajók, melyeket vezethetünk is. Ezek méretei is reálisabbak lettek. Csakúgy, mint a motorok esetében, a vízi járművekből is a már jól ismert választék köszön vissza, természetesen részletes kidolgozottsággal.

A nagyobb összefüggő játékterülethez valamiért nagyon illik a vízen való közlekedés. Főleg mert Alderney déli részét nem köti össze a többi városrésszel híd vagy alagút, illetve az egyik virtuális látványosság, a Happiness Island is hajóval közelíthető meg. Említésre méltó még, hogy a hajók irányításán is dolgoztak a fejlesztők. Picit bonyolultabb, de sokkal kezesebbek ezek a járművek, mint korábban.

Hajók

GTA

Dinghy

A GTA Vice City-ben megismert kis légpárnás csónak szép kis hajóhoz méltó külsőt kapott a Grand Theft Auto IV-ben. A mérete sokkal nagyobb és a sebessége is nagy, ha felgyorsul. Csak fekete színben van jelen a játékban, A sziklás partokon vigyázni kell vele, nehogy felboruljon.

Dinghy a következő negyedek partjainál található: The Exchange, The Meat Quarter, Castle Garden City (néha a Tropic helyén), Happiness Island, Acter Industrial Park (keleti és déli part), Port Tudor, Normandy, Westdyke (keleti és nyugati part), Alderney City (nyugati part), Tudor.

GTA

Jetmax

A Jetmax a leggyorsabb hajó a játékban. Emellett pár másodperc alatt felgyorsul a végsebességére, így kimondottan alkalmas, ha a város egyik végéből a másik végébe szeretnénk eljutni elkerülve a forgalmi dugókat. A méretéről pedig csupán annyit, hogy feltűnően hosszú a hajótest.

Jetmax a következő negyedek partjainál található: Castle Garden City, The Meat Quarter, Alderney City (keleti és nyugati part), Westdyke (keleti part).

GTA

Marquis

A vitorlás hajót szintén a GTA Vice City-ből ismerjük. A mérete jóval nagyobb lett és a kidolgozottsága is figyelemre méltó. Sokra azonban ne számítsunk tőle, az egyik leglassabb hajó a játékban.

Marquis a következő negyedek partjainál található: Westdyke (nyugati part).

GTA

Predator

A rendőrségi hajó ismét a Predator, mely a GTA3-ban megismert változathoz képest csupán annyit változott, hogy valamivel nagyobb lett. Nagy végsebesség jellemzi, ami érthető is, hiszen a hatóságok használják. Széles, így nehezen borítható fel. Az előző epizódokal ellentétben most nincs rajta gépágyú, mindössze a kéznél lévő fegyvereinket használhatjuk.

Predator csak három csillagos körözés esetén jelenik meg, szabadon nem lebeg a vízen.

GTA

Reefer

A halászhajót már a Grand Theft Auto III-ból ismerhetjük.  Ezúttal azonban reális méreteket kapott, jóval nagyobb, mint azelőtt. Rendeltetésének megfelelően nem gyorsul fel nagy sebességre, de gyorsabb a vitorlásnál és a Tug-nál. Az ütközéseket jól bírja, nehéz felborítani.

Reefer a következő negyedek partjainál található: Castle Garden City, East Holland, The Meat Quarter, Leftwood (keleti és nyugati part), Tudor, Acter Industrial Park (déli part).

GTA

Squalo

A Squalo az egyik leggyorsabb hajó a játékban. A hajótest alakja nem épp a legjobb, így könnyen felborul, ha oldalvást ütközünk valaminek. Viszont érdemes megfigyelni a fizikáját, ugyanis a törések nagyon jól láthatóak rajta. Két típusa van, az egyiken van hátsó spoiler, a másikon nincs.

Squalo a következő negyedek partjainál található: The Meat Quarter, Leftwood (keleti part), Westdyke (északi part), Coloney Island (északi part).

GTA

Tropic

A Tropic a GTA Vice City-ben megismert modellel ellentétben itt nem egy luxusjacht. Tömzsi sporthajó, amely elég nagy sebességre tud szert enni. Hátránya, hogy nagyon megviselik az ütközések és könnyen felborul. Két változata is van. Az egyiken van tető, a másikon nincs.

Tropic a következő negyedek partjainál található: Castle Garden City, Northwood (nyugati oldal), The Meat Quarter, Happiness Island, Tudor.

GTA

Tug

A város partjai mentén regneteg hajóroncsot láthatunk, melyek oldalra borulva lebegnek a vízen. A tömény vasszerkezetek hínárral befedve nem csak roncsként vannak jelen a játékban. Ezek a Tug nevű hajó modellje alapján készültek. A Tug egy vezethető hajó és persze nem tűnik olyan lepukkantnak, mint használatra alkalmatlan társai. A mérete hatalmas, csupán a beszállás gomb lenyomásával lehet feljutni a fedélzetére. Mivel hatalmas monstrum szinte mindennek ellenáll. Viszont ehhez képest meghökkentően nagy a sebessége. Természetesen senki se számítson arra, hogy száguldozni fog vele a vízen, de egy Marquis-szal ringbe szállhat. Gránátot nem érdemes ledobni róla, mert a fedélzeten landol és felrobban az egész hajó.

Tug a következő negyedk partjainál található: Lancet és Coloney Island között, Acter industrial park (keleti part), Tudor.

Módosítva: 2012. 07. 09. 19:29 ▪ Szerző: Visali
GTA IV
GTA IV
Multiplayer
Boltok
Játékmenet
Végigjátszás
Mellékküldetések
Érdekességek
Multimédia
Linkek
The Lost and Damned
The Lost and Damned
Végigjátszás
The Ballad of Gay Tony
The Ballad of Gay Tony
Játékmenet
Végigjátszás